Yatırımcının favorisi, 3 ve 4 yıldızlı oteller...

Özellikle yerli turizm yatırımcılarının binin üzerinde yatak kapasiteli 5 yıldızlı otellerinin tercihi olan Pendik, artık 3 ve 4 yıldızlı otel yatırımları için de alternatif bir merkez durumuna geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yatırımcının favorisi, 3 ve 4 yıldızlı oteller...

Pendik, konut, AVM ve ulaşımın yanı sıra son dönemde Anadolu Yakası'ndaki en büyük otel yatırımlarının da gözde merkezi haline geldi.  Bölgede 5 yıldızlı otel ihtiyacının son 4-5 yılda Divan Pendik Otel, Green Park Pendik, Crown Plaza adını alan Viaport oteli ve Titanic otelleri ile giderilmesinin ardından Şahin artık gayrimenkul yatırımcılarının bölgedeki 3-4 yıldızlı otel yatırımları için yer arayışına yöneldiğini söylüyor.

Şahin, yatırımcıların projeyi kendilerinin yapıp işletme için yabancı zincirlerle anlaşabilecekleri bir model üzerine odaklandığını söylüyor. 5 yıldızlı oteller bölgeye hareketlilik kazandırsa da beklenen doluluk oranlarının yakalanamadığı belirten Gür, "Sabiha Gökçen Havaalanı başta olmak üzere, tüm gelişmeler, ulaşım ağlarının çeşitliliği ve şehir merkezindeki arsa stoğunun kısıtlı olmasına alternatif oluşturması nedeniyle bölgenin önümüzdeki dönemlerde gelişmesi ile oteller için zamanla daha yüksek ciro ve doluluk oranlarına ulaşılması bekleniyor.

 
Bölgede, iş oteli olarak 3 ve 4 yıldızlı otel yatırımlarının da potansiyele cevap verebileceği düşünülüyor. Mevcut yer alan 5 yıldızlı otellerdeki konaklama ücretlerine göre, 3 ve 4 yıldızlı otellerdeki daha düşük konaklama ücretleri sayesinde bu otellerde yüksek doluluk oranlarının yakalanabilecek" diyor. (Sabah)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.