Yanardağ yüzünden gelemeyen turist sayısı, 150 bini buldu...

İzlanda'daki yanardağda meydana gelen patlamalar sonucu oluşan ve Avrupa'yı etkisi altına alan kül bulutu nedeniyle Türkiye'ye gelemeyen turist sayısı 150 bini buldu. İzlanda'daki yanardağdan kaynaklanan kül bulutu nedeniyle uluslararası hava sahalarının kapatılması turizm sektörünün dengelerini altüst etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yanardağ yüzünden gelemeyen turist sayısı, 150 bini buldu...

Tatilleri bittiği halde ülkelerine dönemeyen ve Dalaman'da Park Otel'de, Ortaca'ya bağlı Sarıgerme Hilton Oteli'nde ve Fethiye- Ölüdeniz'de otellerde ağırlanan turistlerin sayısı 4 bini geçti.

 

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, iptal edilen uçuşlar nedeniyle Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Fethiye, Dalyan gibi turistik ilçelerine 150 bin turistin gelemediğini söyledi. Uçuşların iptal edilmesinden en çok Marmaris ve beldelerinin zarar gördüğünü kaydeden Açıkgöz, bu durumun Marmaris'in kuzey ülkeleri ile İngilizlerin tercih ettiği ilçe olmasından kaynaklandığını söyledi.

 

Muğla'ya hava sahası kapalı olan İngiltere, Belçika, Norveç, İsveç, Finlandiya, İtalya, Letonya, Polonya ve İsviçre'den turistlerin geldiğini dile getiren Açıkgöz, “Kül bulutları umarız biran önce dağılır, hava trafiği normale döner. Aksi takdirde, hemen hemen tüm dünyada olduğu gibi bizim turizmcimizin de kaybı derinleşir. bu şekilde devam ederse hafta sonuna kadar 15 bin turist daha gelemez” dedi.

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, acentelerin kaybına dikkat çekti. Banka kredileriyle ayakta durmaya çalışan acentelerin felaketten dolayı büyük sıkıntı yaşadığını kaydeden Özbozdağ, “Hava sahaları açılmadığı takdirde hükümet, turizmciye acil destek paketi oluşturmalıdır” dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.