Yabancı öğrenciler, turizmi Antalya'da öğrenecek...

Antalya, dünyanın birçok noktasından gelecek turizm öğrencilerini buluşturacak. Antalya’da, Mart ayının son haftasında bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Turizm ve Gençlik Festivali, dünyanın bir çok noktasından gelecek turizm öğrencilerini buluşturacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yabancı öğrenciler, turizmi Antalya'da öğrenecek...

Antalya Turizm Akademisi Derneği tarafından düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Rus Okulu ve Antalya Uluslararası Turizm Koleji'nin de (International College of Tourism) destek verdiği festival için hazırlıklara başlandı.

 

Antalya Uluslararası Turizm Koleji Müdürü Victor Bikkenev yaptığı açıklamada, turizm sektöründe kalifiye eleman sorunu yaşandığını ve bu festival ile kalifiye elemanları Türk turizmine kazandırmak istediklerini belirtti. Bikkenev, ''Festivale katılacak öğrencilere Türk turizm ve otelciliğinin gelişmişlik düzeyi anlatılacak. Türk - Rus ve Avrupa ülkelerinin kültürel zenginlikleri tanıtılacak. Türkiye'de turizm ve otelcilik eğitimi almaları için yönlendirmeler yapılacak'' dedi.

 

Festivalde istihdam konusunun da ele alınacağını belirten Victor Bikkenev şunları kaydetti:

''Yurtdışından gelen turizm öğrencilerine ve kendi öğrencilerimize yönelik Antalya'da uygulamalı staj programı çalışmamız olacak. Bizim öğrencilerimiz turizm sektörü için çok büyük bir fırsattır. Öğrencilerimiz turizm eğitiminin yanı sıra ileri seviyede Rusça, İngilizce ve Türkçe eğitimi alıyorlar. Kalifiye öğrencilerimize kaliteli otellerde staj yapma fırsatı tanıyacak arz ile talebi buluşturacağız. Hem öğrencinin hem de işletmenin tatmin olacağı olanakların yaratılması için aracı ve denetleyici olacağız.''

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.