Wines of Turkey'den, yurtiçi atağı...

Şarap üreticilerinin ortak çalışmalarını yürüten Türk Şarapları Platformu, 13-15 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Kanyon Şarap Tadım Günleri’nde tüketicilerle buluştu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Wines of Turkey'den, yurtiçi atağı...

Dünyada ses getirmeye başlayan Türk Şarapları Platformu yurtiçi pazarı için de el ele verdi. Wines of Turkey (WOT), Türk şaraplarını dünya markası yapmak için yurtdışında yaptığı çalışmalara yurtiçinde de devam ediyor. 2008’den günümüze ihracatın artırılması, pazarın büyütülmesi ve şarap turizminin geliştirilmesi yönünde şarap üreticilerinin ortak çalışmalarını yürüten Türk Şarapları Platformu, 13-15 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Kanyon Şarap Tadım Günleri’nde tüketicilerle buluştu.

Türkiye’nin önde gelen şarap üreticilerinden oluşan ve Türk şaraplarının dünyaya açılan penceresi olan Wines of Turkey Platformu çatısı altında; Kanyon Şarap Tadım Günleri’ne Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Pamukkale, Sevilen ve Vinkara katıldı.

Wines of Turkey Direktörü Taner Öğütoğlu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “WOT’un misyonu içinde yer alan şarap kültürünü geliştirmeyi desteklemek için üyelerinin tek çatı altında kendi markalarını koruyarak  bu yöndeki etkinliklerde bir araya gelmeye hazır olmaları çok önemli.  Her markanın şarabını ön plana çıkarmak amacıyla sade ve WOT logolu yurt dışındaki fuarlarda kullanılan tadım standı seçildi.” Bu uygulamanın artarak devam etmesinin önemini vurgulayan Öğütoğlu, şaraba ait pazarın büyümesi için üreticilerin birbirleriyle rekabetten önce işbirliği yapması gerektiğini, şarap kültürünün Türkiye’de olması gerekenden çok geride olduğunu vurguladı.

Öğütoğlu, WOT etkinliklerinin tüm üreticilerle eşit mesafede yürütüldüğünü, tüm üreticilerin WOT’un doğal bir potansiyel üyesi olarak kabul edildiğini ve platform uygulamalarına katılan üyelerin platformun “aktif üyeleri” olduğunu belirtti. Platform çalışmaları evrensel iş ahlakı ve kuralları çerçevesinde, şeffaf ve tüm üreticilere açık bir şekilde yürütülmektedir. WOT tüm üreticilere öncelikle yurtdışı olmak üzere birlikte proje üretme, koordineli çalışma ve sektörün geliştirilmesi yönünde ortak hareket edebilme disiplinini ve iletişimini sağlıyor. Öğütoğlu ayrıca “Önümüzde çok uzun bir yol var. Yolun başındayız ve sabırla misyonumuz yönünde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

WOT üreticileri, uluslararası şarap yarışmalarında 2010 yılında 200’e yakın madalya aldı ve 2011’de de bu başarısının artarak devam edeceği sinyalleri gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde açıklanacak dünyanın en büyük şarap yarışmaları olan IWC, IWSC ve Decanter sonuçları heyecanla bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.