Volkanik kül yağmuru, Karayipler'de yüzlerce turisti mahsur bıraktı...

Karayiplerde bulunan turistik Goudeloupe Adasındaki yüzlerce turist, adanın her tarafını kaplayan volkanik kül yağmuru nedeniyle odalarından çıkamıyor. Fransa sömürgesi olan ünlü Guadeloupe adasına komşu olan Montserrat adasındaki yanardağ patlaması sonucu, bölgeye çok yoğun volkanik kül yağmuru yağmaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Volkanik kül yağmuru, Karayipler'de yüzlerce turisti mahsur bıraktı...

Bölge adalarını santimetrelerce kalınlığındaki bir kül tabakasıyla kaplayan kül yağmurları, nefes almayı da zorlaştırıyor. Bölgede tek olan Guadeloupe adasında bulunan Point-a-Pitre havalimanından ise, kalın kül tabakası nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. Dpa ajansının haberine göre, sadece Guadeloupe adasında en az 400 turist otel odalarını terk edemiyor.

 

Montserrat adasında bulunan ve yüksekliği 915 metre olan Soufriere yanardağı, Perşembe gecesi volkanik kül püskürmeye başladı. 15.000 metre yüksekliğe kadar yükselen kül, 90 kilometre uzaklıkta bulunan turistik Guadeloupe ve Antigua adalarını etkisi altına aldı.

Bölgede 1995 yılında benzer bir olay yaşanmış ve Montserra adasındaki Plymouth kenti günlerce dış dünyadan kopmuştu. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.