Vali Altıparmak’ın ‘2K1G’ Planı, rekor getirdi...

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, 2K1G Eylem Planını açıkladı. Muğla, Şubat itibariyle, tarihindeki en yüksek rezervasyon sayısını kaydetti ve önümüzdeki yaz sezonu için umutları yeşertti. Vali Altıparmak, "Henüz şubat ayında olmamıza rağmen çok ciddi rezervasyonlar var. 2010 yılından çok umutluyum" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vali Altıparmak’ın ‘2K1G’ Planı, rekor getirdi...

Altıparmak, 32- 33 sektörün de doğrudan ve dolaylı turizmden etkilendiğini söylerken, turistlerin 75’i ise eşsiz doğal güzellikleri nedeniyle Ege ve Muğla kıyılarını tercih ettiğini vurguladı. Altıparmak, “Bu yüzden turizm hayati önem taşıyor. Didim’den Kaş’a kadar olan bölge dünyanın en özel ve seçilmiş bölgesi. Burada yaşayanlar da bunun bilincinde olmalı” dedi.

 

Eylem parolası 2K1G...

Vali Altıparmak, bölgede butik turizme önem verilmesi gerektiğini belirtirken, geçen aylarda açıkladıkları 2K1G adındaki eylem parolasını da tekrar gündeme getirdi. 2 K’nın ‘kalite’ ve ‘kapasite’, 1G’nin ise ‘Güven’ olduğunu yineleyen Vali Altıparmak, “Kaliteden kastımız her anlamda kalitedir. Kapasite ise sadece yatak sayısı olarak anlaşılmamalı. Servis, sağlık, eğitim ve hizmet veren sektörün kapasitesini artırmak zorundayız, güven temin etmeliyiz. Ama maalesef alışverişe giden turistlerimizden kandırıldıkları ve kendilerine kötü davranıldığı yönünde çok sık şikayetler alıyoruz. Bunu çözüp turistin kendini güven içinde hissederek alışveriş yapmasını, yemesini, içmesini, gezmesini sağlamalıyız” diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.