Uzakdoğulu'lu turizmciler, Güneydoğu'yu keşfe çıktı...

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tarihi ve turistik yerleri uzak doğu ülkelerine tanıtmak amacıyla düzenlenen bir programla, Türk Hava Yollarının (THY) misafiri olarak Tayvan'dan gelen, aralarında basın mensubu ve turizmcinin bulunduğu bir grup, Şanlıurfa'yı gezdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uzakdoğulu'lu turizmciler, Güneydoğu'yu keşfe çıktı...

Düzenlenen tur kapsamında, Mardin ve Diyarbakır'ı gezdikten sonra Şanlıurfa'ya gelen aralarında turizm ve seyahat yayınları yapan televizyon ve dergi çalışanları ile turizm acentesi üyelerinin bulunduğu grup, kentte tarihi ve turistik yerleri gezdi. Tayvanlı gazetecilerin kendisiyle röportaj yaptığı ŞUTSO Başkanı Ertekin, konuk gruba Şanlıurfa'nın dünyanın en eski kentlerinden biri olduğunu ifade etti.

 

Şanlıurfa'nın inanç turizmindeki yerinin yanı sıra bir tarih ve arkeoloji kenti olduğunu anlatan Ertekin, bir kaç yıl önce yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Göbeklitepe'nin dünyanın en eski tapınak merkezi olarak Alman bilim adamlarınca ifade edildiğini söyledi.

THY Hong Kong Müdürü Hüseyin Ceylan, Türkiye'nin Tayvan'da her geçen gün popülerleşen egzotik bir dünya haline geldiğini söyledi.  

 

Bu programla amaçlarının Türkiye'nin tanınmayan, gizli yüzü olan doğu ve güneydoğuyu, bölge ülkelerindeki insanlara tanıtmak olduğunu belirten Ceylan, "Genelde ülkemize gelen misafirlere Türkiye'nin batı tarafı tanıtılır. Ama Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu da ayrı bir güzel, biz de bunu tanıtmaya çalışıyoruz. Uzak doğu insanı deniz turizmine pek fazla ilgi göstermez, olanların da yakın çevrelerinde bir sürü deniz turizmi imkanı bulunmaktadır. Kültür turizmine dönük daha çok tarihi, kültürel ögeleri tespit etmeye dönük arayışları var, bu alanda da Türkiye büyük bir zenginliğe sahip" dedi.

 

Uzak doğulu misafirlerini Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da gezdirdiklerini, konukların turun devamında Gaziantep'e oradan da Suriye'ye geçeceklerini aktaran Ceylan, "Biz insanların ilgisini oluşturuyoruz, burası dışarıdan pek bilinmeyen bir nokta, buraya insanların ilgisini çekerseniz, tanıtırsanız ilgi artar aksi taktirde kimse burada böyle bir dünya olduğunu bilmez" diye konuştu. (tourexpi)

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.