Ünlü Şef Mehmet Soykan'a, Yemek Kitabı Oskarı...

'Tadı Damağımda Kaldı'-Flavor Forever By Chef Mehmet Soykan- adlı kitabıyla 'Türkiye'nin En İyi Şef Kitabı' ve 'Yılın En iyi Yemek Kitabı' seçilen ünlü şef Mehmet Soykan, 'Yemek Kitaplarının Oscarı' olarak kabul edilen Gourmand International – World Cook Book Awards'ta, iki dalda dünya devleri ile yarıştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ünlü Şef Mehmet Soykan'a, Yemek Kitabı Oskarı...

1996 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve 'Yemek Kitaplarının Oscarı' olarak kabul edilen Gourmand International – World Cook Book Awards'ta 156 ülke arasında ilk 50'ye kalan Mehmet Soykan, 'Yılın En İyi Yemek Kitabı' dalında; Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelenda, Polonya ve İngiltere'nin ardından, eşit puan aldığı Malezya ile 5'inciliği paylaştı.

 

Tadı Damağımda Kaldı, 'En İyi Şef Kitabı' dalında ise, Almanya, Daminarka, Japonya ve Ekvatorun ilk dörtü paylaştığı klasmanda 9'uncu sırada yer aldı. Fransa, İtalya ve Çin gibi gastronomisi oldukça ilerlemiş ülkeleri  geride bırakan 'Tadı Damağımda Kaldı' yemek kitabı, ödül alan yemek kitaplarının sergilendiği raflarda yerini aldı ve Türkiye'nin tanıtımı adına büyük bir başarı elde etti.

 

Kalabalık bir heyetle Paris’e gelen Malezya Grubu, 5'incilik derecesini paylaştıkları 'Tadı Damağımda Kaldı' yemek kitabının yazarı Mehmet Soykan ile mutluluklarını paylaştı.

 

Kitabın yazarı Mehmet Soykan, Gourmand Editörü Pilar Gutierrez tarafından bizzat tebrik edildi. Gutierrez, 1996 yılından bu yana düzenlenen Gourmand Ödülleri'nde Türkiye'nin gelişimininin ve katkısının azımsanamayacak boyuta gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Pilar Gutierrez, bunun, Türkiye için çok başarılı bir tanıtım olduğunu ve ülke puanı için önemli olduğunu da vurguladı.

 

Bu başarıyı Türk halkına, Türk gastronomi camiasına ve Türk aşcılığına armağan ettiğini belirten Soykan, ikinci kitabının hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Ünlü şef, bundan sonraki amacının her şeyin en güzeline layık olan Türk halkına birincilik armağan etmek olduğunu ifade etti.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.