Uluslararası turizm ve medya sektörü Antalya’da buluşuyor...

Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlediği ve 52 ülkeden gazetecilerin katılacağı "Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" 19-21 Şubat 2010 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uluslararası turizm ve medya sektörü Antalya’da buluşuyor...

Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği'nin (TURÇEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlediği ve 52 ülkeden gazetecilerin katılacağı "Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" 19-21 Şubat 2010 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın vereceği resepsiyonla başlayacak etkinlikte, turizm sektörünün medyadan beklentileri ile medyanın sektörle olan ilişkisinin incelenmesi hedefleniyor.


Yabancı gazetecilerin katılımıyla Türk turizminin yeri ve imajına katkı vermek için atölye çalışmaları ve özel oturumlarında düzenleneceği etkinlik kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Türkiye sunumu yaparak, kültürel değerler hakkında bilgi verecek, Antalya Büyükşehir Belediyesi de etkinliğe katılacak gazetecilere kültür turu düzenleyecek.

Etkinlik çerçevesinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul'un, coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel mirasıyla, dünya metropolleri arasındaki ayrıcalıklı konumunu anlatan özel sunum, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de Türkiye'de yerleşik medya mensupları için sağlanan kolaylıklar hakkında yabancı medya mensuplarına bir bilgilendirme toplantısı yapacak.


Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmacısı olarak katılacağı etkinlik kapsamında, Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Vekili İbrahim Yazar, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Karabük Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Mustafa Ünal, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı TUI Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner, TRT Turizm yayınları/kanalı koordinatörü Hudai Yılmazkan, Türkiye Otelciler Federasyonu İkinci Başkanı Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır da sunum ve panellerle Türk turizmini anlatacaklar.


Buluşma kapsamında, İspanya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Samuel Martın Barbero, Arap Gazeteciler Derneği Başkanı Sateh Nourreddıne, Avrupa Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıç ve çok sayıda ulusal ve uluslar arası medya kuruluşu temsilcisi panel ve atölye çalışmalarına katılacak. (ANKA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.