Uluslararası medya, İzmir için seferber...

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "Living İzmi" etkinliğinde İzmir'i ve bölge turizmini yabancı medya mensuplarına anlatma şansı bulacaklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uluslararası medya, İzmir için seferber...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘İzmir Destinasyon’ için uluslararası medyayı, seferber etti. Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Belçika, İsviçre, Avusturya, İspanya, Polonya, İran, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, İsrail, ABD, Çin'den gelecek medya mensupları 14-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmir’de ağırlanacak.

İzmir ve bölge turizmini canlandırmak için yurt dışında tanıtım atağına geçtiklerini belirten ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, bu amaçla ilk kez Frankfurt'ta Alman tur operatörleri ve medya temsilcileriyle çalıştayda bir araya geldiklerini anımsattı.

“İzmir turizmi hak ettiği yerde değil. Olmak istediğimiz yere göre kötü durumdayız. Bize yakışmayan, hak etmediğimiz rakamlarla yetinmek istemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı oturamazdık. Bu nedenle ETİK olarak yurt dışında tanıtım atağı başlattık. Frankfurt'ta çalıştayda Ege'yi ve bölge turizmini Almanya'daki tur operatörlerine ve medyaya anlatma şansını yakaladık. Alman tur operatörlerini ve turizm medyasını gelip Ege'yi keşfetmeye, programlarınıza koymaya çağırdık.”

“Bir kez daha belirtelim ki, Ege olarak İstanbul ve Antalya'ya rakip değil, alternatifiz. Ege turizminin gelişmesi için yerel yönetim, merkezi yönetim, kentin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve sektörün el ele vermesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'İzmir destinasyon çalışması'nı son derece önemsiyoruz. Bakanlık yetkililerine bu buluşma için şimdiden teşekkür ediyoruz. 'Living İzmir' etkinliğinde bir çok ülkeden medya mensuplarıyla bir araya gelecek ve onlara İzmir ve Ege turizmini  konuşacak."  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.