Uludağ'da otel fiyatlarında rekor düşüş...

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, yılbaşında 150-250 TL arasında değişen oda ücretleri, 80 liraya kadar geriledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ'da otel fiyatlarında rekor düşüş...

Lodos yüzünden yılbaşına 10 santimetre kar kalınlığıyla giren ''beyaz cennet''teki konaklama tesisleri, şimdi hem fiyat avantajı hem de kayak sporuna elverişli kar kalitesiyle daha cazip bir tatil olanağı sunuyor.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, Uludağ'da son 50 yılın en sıcak aralık ayını geçirdiklerini söyledi.

Uludağ'ın yeni yıla karsız girdiğini, ancak 2 Ocaktan beri etkili olan yağışlarla birlikte kar seviyesinin hızla yükselerek 80 santimetreyi aştığını belirten Beceren, şu anda ''Beyaz cennet''teki kar seviyesinin kayak için çok elverişli olduğunu vurguladı.

Beceren, yılbaşında müşterilerine alkollü ve alkolsüz tüm yerli içkiler, bazı ithal içecekler, kapalı yüzme havuzu gibi hizmetler sunan otellerde fiyatların 150-250 TL arasında değiştiğini belirtti.

Uludağ'da konaklamak isteyenlerin şu anda ise 80 ile 250 lira fiyat aralığında otel bulmasının mümkün olduğunu ifade eden Beceren, şöyle konuştu:

''Uludağ, kar yokluğu nedeniyle 4 günlük yılbaşı tatilinde yeterli talep görmedi. Dağda yılbaşının devamındaki haftada da bu durgunluk devam eder. Ancak bu hafta sonundan itibaren canlılık yaşanmasını bekliyoruz. Uludağ, özlemini duyduğu kara şu anda ulaştı. Çok ekstra bir hava durumu söz konusu olmazsa bu karın kalıcı olmasını bekliyoruz. Yılbaşı coşkusunun yeterince yaşayamadığı Uludağ, kara kavuştu. Kar var, yağış devam ediyor ve fiyatlar şu anda çok uygun. Bütün kayak ve doğaseverleri beyaz cennete bekliyoruz.''

Yılbaşının ardından Uludağ'daki otellerde sömestr tatili hazırlıklarının başladığını belirten Beceren, işletmecilerin konukları için çeşitli sosyal aktiviteler de düzenlediklerini kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.