Ukraynalı gazetecilerin Antalya keyfi...

Aralarında üç kez Antalya’ya gelmiş gazetecilerin de bulunduğu 12 Ukraynalı gazeteci, Teztur’un misafiri olarak geldikleri Antalya'da, bölgeyi tanıma fırsatı buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ukraynalı gazetecilerin Antalya keyfi...

Halil Öncü-KEMER

Bir haftalık gezi programlarında Antalya bölgesinde antik kentler, doğal güzellikler ve turistik tesisleri gezen konuk gazeteciler döndüklerinde Ukrayna’da çalıştıkları gazetelerde sayfalarca Antalya’yı yazıp “Antalya reklamı” yapacaklar.

Botanik Restaurant’ta mola…

Bölgede Tahtalı Teleferik’e de çıkan ve gezi programları içerisinde yer alan doğal güzellikleri ile dünyanın akın ettiği Ulupınar’da bulunan Botanik Restaurantta bir mola veren, kafile adeta Ulupınar’a hayran kaldı. Bölgenin doğal yapısından oldukça etkilenen konuk gazeteciler, “ Burası mükemmel bir yer. Gerçekten buraya hayran kaldık. Hava çok güzel, güneş çok güzel, Antalya çok güzel” dediler. Teztur’un başarılı rehberlerinden Bahar Laçin eşliğinde gezi programını sürdüren Ukrayna’lı basın kafilesi Antalya’da tarihi ve turistik yerleri geziyorlar.

“Türkiye’nin turizm konusundaki başarılarından bizde yararlanmak istiyoruz”...

Konuk gazeteciler yaptıkları açıklamalarda, Türkiye’nin turizmde çok büyük bir yol kat ettiğini ve Ukrayna turizminin de Türkiye’yi örnek aldığına dikkat çekerken, “ Türkiye’de her şey çok harika. Türkiye turizmde 20 yıl içinde çok büyük yol kat etti. Küçücük köyleri bile büyük bir turizm merkezine çevirmek Türkiye’nin büyük bir başarısıdır. Bu başarıyı kendi ülkemizde de görmek istiyoruz.

Antalya’da çok iyi yatırımlar görüyoruz. Yabancı yatırımcıları buraya çekmenin çok büyük bir fikir olduğunu düşünüyoruz. Ören antik kentlerinin çok iyi olduğunu gördük. Burada otellerin yapılarını da çok beğendik. Yollar çok güzel. Özellikle transferler konusunda sizleri alkışlamak istiyoruz. Ayrıca Türkiye’nin turizm konusundaki başarılarından bizde yararlanmak istiyoruz. İnşallah Türk işadamları Ukrayna’daki Turistik merkezlere, tatil beldelerine yatırımlar yapar ve oradaki turizm konusunda eğitimler verirler” dediler.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.