Ukrayna'da Türkiye Haftası...

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 825 kilometre doğusundaki Lugansk şehrinde Türkiye haftası düzenlendi. 1 Mart'ta başlayan Türkiye haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ukrayna'da Türkiye Haftası...

Lugansk Milli Üniversitesi'nde (LNU) düzenlenen hafta kapsamında Türk Merkezi İnteraktif Sınıfı'nın açılış da yapıldı. Sınıfın açılış törenine, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç de katıldı. Meriç, Lugansk Milli Üniversitesi'nin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yetkilileri kutladı.

 

Büyükelçi Meriç, merkezin başarılarından ötürü Türkçe Öğretmeni Melike Bahar Tike Tetik'e ve Merkez Müdürü Uğur Tetik'e teşekkür belgesi verdi. Meriç burada yaptığı konuşmada, Türkçe'nin bu coğrafyada her geçen gün öneminin arttığını belirterek, öğrencilerin mezun olduklarında Türkiye'de veya Kiev'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde çalışabileceklerini söyledi.

 

Türkçe bilen yeni neslin gelecekte iki ülke arasında önemli bir köprü oluşturacağını ifade eden Meriç, Türkiye ile Ukrayna arasında dostluğun bu gençler sayesinde pekişeceğini vurguladı.

 

Türkçe öğretmeni Melike Bahar Tetik ise, "Büyükelçimizin merkezimize ziyareti ve yeni sınıfımızı açması bize güç verdi. Bundan sonra daha da fazla çalışarak öğrencilerimize Türkçeyi öğretecek ve Türkiye kültürünü anlatacağız. Kendisinin ziyaretinden çok büyük bir onur duyduk" dedi.

 

Merkez Müdürü Uğur Tetik de, " Türkiye Haftası kapsamında; konferans, sohbetler, müzik konserleri, şiiri sunumları, filmi gösterimleri ve ebru sergisi ile Türk kültürünü daha iyi tanıtmayı amaçladık. Büyükelçimizin gelişi ile bu hafta daha büyük bir anlam kazandı." şeklinde konuştu. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.