Ufuk Arslan: Hesabını kim verecek?

Beni turizmin gelişmesi ve her geçen gün artarak yükselişini izlemek çok mutlu ediyor. Fakat Sultanahmet bölgesindeki kontrolsüz gelişmelerde bir o kadar kaygılandırıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ufuk Arslan: Hesabını kim verecek?

Mina Hotel Genel Müdürü Ufuk Arslan, Turizm Aktüel'e sert açıklamalarda bulundu. Ufuk Arslan yaptığı açıklamayı aynen okurlarımızla paylaşıyoruz...

Hep deriz ya millet olarak işin suyunu çıkarmada üstümüze yok.
Şimdi nereden çıktı bu kaygı demeyin sakın, son bir yıl içinde Sultanahmet’te irili ufaklı 55-60 arası ve bir kısmına otel denilemeyecek özellikte mekanlar açıldı ve Kontrolden denetlemeden ve standartlardan uzak olarak açılmaya devam ediyor. İki gün önce otele benimle görüşmek için 2-3 bina yakınımdaki bir halıcı geldi. Adam halıcı ve halı satıyor binanın giriş katında, fakat binanın üstte bulunan 3 katını yeniden düzenletmiş ve otel olarak kullanmak gelmiş aklına dedim ya girişimcilik ruhumuzda var. Ve benden buraya turist göndermemi istiyor.

İşte bu kadar kolay bu işler bizim ülkemizde hele Sultanahmet’te daha kolay.
Bina sahiplerinin keyfi yerinde, çünkü inanılmaz rakamlara mülklerini kiralayıp satabiliyorlar.
Fakat sonrası, bu suni dalgalanma ve fiyat artışlarının nasıl karşılanacağı malum.
Hiçbir standardı olmayan ve hiçbir denetim ve kontrolden geçmemiş mekanlar bu yoğun tarihlerde fırsatçılık yaparak, 100 ila 400 Euro fiyatlar la kendilerini pazarlamaya çalışıyorlar.

Bir kısmı başarılı oluyor ama nereye kadar.
Online satış herkesin iştahını kabartıyor. Çünkü çaba yok uğraş yok birkaç süslü resim ve birkaç düşük cümleli kırık İngilizce ile abartılmış bir tanıtım yazısı işte bu kadar. Sonra gelsin turistler ve paralar. Oh ne kadar kolay bu iş dedirten ama sonrasını kimsenin düşünmek bile aklına gelmediği ya da gelse de işine gelmediği bir pembe serüven. Allah korusun bu mekanlarda olabilecek bir ölümlü kaza ya da yangını düşünmek bile istemiyorum.

Eminim ki birçok binanın ne sigortası var ne de sigortalı çalışanı.
Kim verecek sonra bunun hesabını belediye mi, bakanlık mı, yoksa yurt dışı fuarlarda boy göstererek başka hiçbir işe yaramayan ya da beceremeyen sözüm ona çeşitli otel dernekleri mi? 
 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.