TÜRSAB gişeye oturdu, kaçak % 84 azaldı...

Geçen eylül ayında Türkiye’deki 52 müzenin Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşletmesi ihalesini kazanan TÜRSAB, kaçak oranını bir ayda yüzde 84 düşürdü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜRSAB gişeye oturdu, kaçak % 84 azaldı...

Müzelerin gişe girişlerinin yetkisini 6 yıl süre ile üstlenen TÜRSAB, 2011 beklentisini yükseltti. 30 Milyon ziyaretçi ve 350 Milyon TL hasılat. Gişelere 160 kamera ve 242 turnike yerleştirilirken, 400 eğitimli personelin de işe başlamasıyla bir ayda müzelerde kaçak oranı yüzde 84 azaldı. Geçen yıl ocak ayında 354 bin kişi müzelere giriş yaparken bu rakam 2011’in aynı döneminde 652 bini buldu. “Bu yıl müzelerde 30 milyon bilet keseceğiz. Bunun 12 milyonu turist olacak”

 

25 milyon giriş yapıldı...

 

Türkiye’deki 52 müzeye 2010 yılında 25 milyon ziyaretçinin girdiğini belirten Başaran Ulusoy, şu bilgileri verdi: “Türkiye’deki müzelerin en büyük sorunu kaçak oranıydı. Geçtiğimiz yıl müzelere 25 milyondan fazla giriş yapıldı. 9 milyondan fazla ücretli bilet kesildi. Ücretsiz giriş sayısı 7 milyonu geçti.”

 

“TÜRSAB’ın aldığı toplam bilet 7 milyon civarındaydı. Müze kart satışı 1 milyona yaklaşıyordu. Bu yıl müzelere ücretsiz giriş önemli ölçüde düşecek. 4 farklı noktadan gişe önlerini canlı olarak takip ediyoruz. Ayrıca termal bilet uygulaması da son derece önemli.”

 

Hedef 50 milyon bilet...

 

Yılın ilk ayında müze girişlerindeki yeni uygulamaların meyvelerini toplamaya başladıklarının altını çizen Başaran Ulusoy, “İlk ayda kaçak oranını azaltmayı başardık. Bundan sonrası için büyük hedefler koyuyoruz. Kısa süre içerisinde ziyaretçi sayısını 50 milyona çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

6 yılda devlete 2 milyar öderiz...

 

Turizm Bakanlığı’yla yaptıkları çalışmanın detaylarını da veren Başaran Ulusoy, şu değerlendirmeyi yaptı: “Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın büyük desteğiyle gişelerin ihalesi gerçekleşti. Biz devlete 6 yıl içerisinde en az 1.5 milyar lira ödemeyi garanti ettik. Ancak ben bu rakamın 2 milyar lirayı bulacağını tahmin ediyorum. Böylelikle devletin kasasına daha fazla para girmiş olacak ve yeni müzeler ile arkeoloji çalışmaları için daha fazla kaynak ayrılacak. Bu rakamlara ulaşmak için ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımların boşa gitmemesi için çok titiz çalışıyoruz. İhaleyi bizim kazanmamız turizm açısından da çok önemliydi.”

(Ceyhun Kuburlu-Hürriyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.