TÜROFED'den Bakan Günay'a 'Çifte rezervasyon' yanıtı...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Kuzey Afrika ülkelerindeki olaylar nedeniyle Mısır ve Tunus rezervasyonlarında gerileme, Türkiye'ye yönelik rezervasyonlarda ise ciddi artış görüldüğünü belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜROFED'den Bakan Günay'a 'Çifte rezervasyon' yanıtı...

TÜROFED Başkanı Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm etkinliği olan Uluslararası Turizm Borsası'nda (ITB) Türkiye'ye büyük ilgi olduğunu ifade etti.

 

Türkiye'nin en büyük pazarı konumundaki Almanya'da 2010'da gerçekleşen olumlu gelişmelerin devam ederek, bu yıl yüzde 5'lik artışa dönüşeceğinin tahmin edildiğini belirten Barut, ''Olayların etkisiyle Mısır ve Tunus'a yönelik rezervasyonlarda gerileme izlenirken, Türkiye'ye yönelik ciddi rezervasyon artışları görülüyor'' ifadelerini kullandı.

 

Çifte rezervasyon konusundaki tartışmalara da değinen Barut, ''Çifte rezervasyon sıkıntısı yaşamayacaktır. Çünkü turizmde Akdeniz'in lider ülkesi olmayı hedefleyen bir ülkenin turizmcileri olarak bu tarz gelişmelerde karşı nasıl hareket edilmesi konusunda yeterli bilgi birikimine ve tecrübeye sahibiz'' değerlendirmesinde bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.