TÜROFED’e üye olan oteller, elektriğe yüzde 27 daha az ödeyecek...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Akenerji Elektrik Üretim AŞ arasında yapılan protokol kapsamında, federasyon üyesi otellere elektrik tüketiminde yüzde 22 ile yüzde 27 arasında indirim yapılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜROFED’e üye olan oteller, elektriğe yüzde 27 daha az ödeyecek...

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), ilçedeki otel işletmecilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan toplantı ile turizmciler protokol hakkında bilgilendirildi. Toplantıya katılan Akenerji Elektrik Üretim AŞ Enerji Satış Uzmanı Sercan Kayalar, katılımcılara müşteri kayıt süreci, anlaşma esasları ve Türkiye elektrik piyasası hakkında bilgiler aktardı. Akenerji Elektrik Üretim AŞ olarak ülkenin yüzde 10'luk elektrik ticaretini gerçekleştirdiklerini aktaran Kayalar, bu anlamda değişik sektörlerde farklı kuruluşlarla çalıştıklarını söyledi.

TÜROFED ile şirketleri arasında gerçekleşen protokolün amacını turizm sektöründe hizmet veren işletmelere maliyet avantajı sağlayabilmek olarak açıklayan Sercan Kayalar, "Bu anlamda elektrik piyasasından pazar payı elde etmek için çalışma yapan şirketler var. Protokolden faydalanacak işletmelerin TÜROFED ve altındaki birliklere üye olması, 100 bin kw saat elektrik harcamaları gerekiyor." dedi.

FETOB: İNDİRİM ORANI YÜZDE 27 OLACAK ...

 

Toplantıda konuşan FETOB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Sıtkı Gümüşhan da üyelere protokol ve içeriği hakkında bilgiler verdi. Turizm gelirlerini arttırabilmek için TÜROFED ve ona bağlı alt kuruluşların farklı çalışmalar yaptığını kaydeden Gümüşhan, "En büyük ana kalemlerimiz olan enerji konusunda bir çalışma yapıldı. Bunun bütün turizmciler için önemli olduğuna inanıyoruz. Akenerji Elektrik Üretim A.Ş ve TÜROFED arasında bir protokol imzalandı. Bu doğrultuda trafolu orta gerilim enerji tüketimi yapan tesislerde yüzde 27.61, trafosuzlarda yüzde 22.60 civarında bir indirim söz konusu olacak." dedi. (CİHAN)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.