Türkler temmuzda yurtdışına akacak!..

Erken rezervasyon indirimleri yurt dışına yönelik paket turlar için de yaygınlık kazanıyor. Turizm şirketleri özellikle temmuz ayına gelen taleplere yetişemiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkler temmuzda yurtdışına akacak!..

Yurt içinde yerli tatilciye yönelik erken rezervasyon kampanyaları sürerken, yurt dışı için uygulanan kampanyalar da yaygınlık kazanmaya başladı. Geçen yıl birkaç şirketin başlattığı yurt dışı paket turları için erken rezervasyon kampanyalarına bu yıl birçok turizm şirketi katıldı.

 

Oda başına indirim ve paket tur üzerinden bir miktar indirim şeklinde uygulanan kampanyalara ilgi ise büyük oldu. Turizmciler özellikle temmuz dönemine gelen taleplere yetişemiyorlar. Şirketler temmuz ayı için özellikle Avrupa’da bir çok destinasyon için önceden belirledikleri kontenjanları bitirirken, yeni paketler oluşturmaya başladılar.

 

Japonya turlarına deprem darbesi...

 

Vip Turizm Yurt Dışı Turlar Müdürü Altuğ Uğurola, geçen yıla göre talepte yüzde 40’ın üzerinde artış olduğunu kaydetti. Uğurola, şunları söyledi: “Biz, 50, 100 Euro’luk oda başına indirim değil, yüzde 30’a kadar ulaşan oranlarda indirimler uyguladık. Şu anda en yüksek indirim yüzde 17’ye ulaşıyor. 3. etabımız 7 Mayıs’a kadar sürecek. Bu yıl özellikle İtalya ve İspanya yılı olacak.” Japonya’ya yönelik turların deprem ve tsunami felaketi sonrasında iptaller aldığına işaret eden Uğurola “Ancak kimse parasını iade almadı. Şili, Peru, Güney Amerika gibi yerlere kaydırıldı” dedi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.