Türkiye standına, Wozniacki ilgisi...

Türkiye, İskandinavya’nın en büyük turizm ve seyahat fuarı olan Kopenhag Turizm Fuarı’nda Danimarkalı ünlü kadın tenisçi Caroline Wozniacki ile tanıtıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye standına, Wozniacki ilgisi...

Türk Hava Yolları’nın (THY) Wozniacki ile çevirdiği reklam filmini ve dev posterleri gören Danimarkalılar Türkiye standına büyük ilgi gösterdi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 315 bin Danimarkalının Türkiye’yi ziyaret ettiğini ifade eden Kopenhag Turizm ve Tanıtma Müşaviri Hasan Hüseyin Kınıklıoğlu, karikatür krizinin geride kaldığını söyledi.

 
Türkiye’ye gelen Danimarkalı sayısında karikatür krizi sonrası yaşanan düşüşün çok üstüne çıkıldığına değinen Kınıklıoğlu, küresel mali krize rağmen 2009’a oranla yüzde 6.20’lik bir artış olduğunu ve 2011 yılında ise yüzde 15 civarında bir artış beklediklerini belirtti. Türk turizmciler, Mısır ve Tunus’un siyasi ayaklanmalarla çalkalanması, İspanya ve Yunanistan’ı de ekonomik krizin vurması nedeniyle binlerce İskandinav turistin Türkiye’yi tercih etmesini beklediklerini söyledi. Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçisi Berki Dibek fuardaki Türk standlarını ziyaret etti.

 

Kuzey Kıbrıs’a da tur başladı...

 
150’nin üzerinde ülkenin katılımıyla gerçekleşen fuarda safariden golfe çeşitli tatil olanakları sunuldu. Türkiye standı, fuarın en büyük ve en gözde standı olarak dikkat çekti. Türkiye standında, THY, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı, Göçek Belediyesi, Alanya Tanıtma Vakfı, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Antalya’dan Corinthia Club Hotel Tekirova, Amelia Beach Resort, Fantasia Hotel Deluxe Kemer, Antalya Golf Club, KKTC`den ise Korineum Golf&Country Club temsil edildi.
 
Türkiye’ye yılda 180 bine yakın Danimarkalı turist getiren en büyük Türk Seyahat şirketi Scanway Tyrkiet Eksperten yetkilileri, Türkiye’nin yanısıra bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs’a da turlar düzenlemeye başladıklarını belirtti. (İrfan Kurtulmuş-Kopenhag)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.