Türkiye'nin ilk sanat otelinden, sanatseverlere gezi turu...

Türkiye'nin ilk sanat oteli Grand Efes İzmir Oteli, içinde bulundurduğu yaklaşık bin sanat eseri için sanatseverlere yönelik gezi turları düzenlemeye başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin ilk sanat otelinden, sanatseverlere gezi turu...

Grand Efes İzmir Oteli, içinde bulundurduğu yaklaşık bin sanat eseri için sanatseverlere yönelik gezi turları düzenlemeye başladı.

MV Holding ile Tahincioğlu Holding  tarafından 2005 yılında Özelleştirme İdaresi’nden 121.5 Milyon Dolara alınan ve 85 Milyon Euro’luk yatırımla renove edilerek 2008 yılında Swissotel markasıyla açılan eski Grand Efes İzmir Oteli, Türkiye’nin ilk sanat oteline dönüştü. Renovasyonun ardından 2. yılını kutlayan Grand Efes İzmir, otel odalarından sosyal alanlara kadar, otelin farklı yerine özel olarak hazırlanan 1000 sanat eseri koyarak, hemotelmüşterileri hemde dışarıdan gelecek sanatseverler için otel içinde ücretsiz sanat turları başlattı.

Türkiye’nin ilk sanat oteli olduklarını anlatan MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, “Otelin 402 odasında sanatçı Devrim Erbil tarafından  hazırlanan eser var.Bunun dışında Grand Efes Oteli’ni devraldığımız dönemde otel içinde bulunan 15 eser de bizim

tarafımızdan restore edilerek bu koleksiyona eklendi. Bize kalan bu mirası korumak istedik. Toplam eser sayısı 1000’i buldu” diye konuştu.

 

GÜMÜŞLERİ ÇALDILAR...

 

Otele sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiğini, gecelemenin yanı sıra gezi turları da düzenlendiğini anlatan Tümay, “Gelen ziyaretçilere bilgi verip

dolaştırması için özel bir ekip bile oluşturduk. Buna rağmen bazı ziyaretlerden sonra eserlerin zarar gördüğünü görünce üzülüyoruz. Son olarak heykelin üzerindeki taşlı süslemelerin yerlerinden söküldüğüne şahit olduk” dedi. Türkiye’de sanat bilincinin oluşturulması gerektiğini söyleyen Tümay, sözlerine şöyle devametti: “Konferans salonumuza doğru

ilerleyen koridorda sanatçı Seçkin Pirim’in gümüş damlalarla hazırladığı bir eser bulunuyordu. Bu gümüşleri sökenler oldu. Hâlâ birkaç tanesi eksik. Elimizden geldiğince bu bilinci oluşturmaya çalışmalıyız.”

 

Paris’te otel almak üzere...

 

MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş, ekonomik kriz ortamından fırsat

çıkarmak üzere Avrupa ülkelerindeki otelleri yakından takip ettiklerini söyledi. Homriş, “Londra, Paris gibi şehirlerdeki fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Paris’in merkezinde büyük bir oteli satın almak için görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu. Yeni oteller için 300 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi planladıklarını kaydeden Homriş, Paris’teki otelin 100 milyon Euro’ya mal olacağını söyledi.

 

BOTERO’NUN TOMBUL ATLI ADAMI...

 

Grand Efes Oteli’nin girişinde tombul figürleriyle tanınan Kolombiyalı ünlü sanatçı Fernando Botero’nun 2.5 metrelik Atlı Adam heykeliyle misafirleri karşıladıklarını belirten Banu Vargı Tümay, “Otelin dışında bulunan bu eser zaten içerisi hakkında da bilgi veriyor. Çağdaş ve eski sanat eserlerinin bir arada bulunduğu tek otel burası” diye konuştu. (HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.