Türkiye'nin 'İlk Sanal Tıp Kongresi' gerçekleşti...

Türk Cerrahi Derneği tarafından beşincisi düzenlenen Cerrahi Araştırma Kongresi 10-12 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin 'İlk Sanal Tıp Kongresi' gerçekleşti...

Kongre kapsamında cerrahide yapay zeka, kök hücre ve cerrahi, iç organ tranplantasyonları, hayvan deneyleri etiği gibi önemli bilimsel konu başlıkları da yer aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi ve kongre başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek’in yönetiminde düzenlenen organizasyonda Türkiye’de ilk defa oluşturulan ‘Sanal Eğitim Akademisi’nin açılış töreni de gerçekleşti.

TCD Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi: “Bu kongre şimdiye dek deneysel cerrahi ismi ve içeriği ile düzenleniyordu. Bu yıl ise hem ismi hem de içeriği değiştirildi. ‘Deney Tüpünden Kliniğe Translasyonel Araştırmalar' sloganı ile cerrahinin temel ve klinik araştırmaları kongreye dahil oldu. Devlet planlama teşkilatı, ilaç endüstrisinin ar-ge departmanları, biyo-medikal ürün üreten sektörlerin Ar-Ge uzmanlarının yanı sıra kongreye katılan bilim adamları, bilim ve AR-GE dünyasını ortak bir platformda buluşmasını sağladı.” diyerek kongrenin kapsamı hakkında açıklamada bulundu. Kongreyi bilimsel açıdan zenginleştiren çok sayıda sunuma yer verilirken, ‘Translasyonel Tıp nedir?’ isimli bölümde; Ludwig-Maximillians Üniversitesi’nden Dr. Eugen Faist, Lund Üniversitesi’nden Dr. Henrik Thorlacius ve Mount Sinai Hastanesi’nden Dr. Robin McLeod konuyla ilgili çok önemli bilimsel veriler aktardılar. Kongrede yüz elli bildiri sunulurken, dört yüzü aşkın katılımcı yer aldı ki; cerrahi alanında gerçekleştirilen bilimsel bir organizasyon için oldukça tatmin edici rakamlar. Kongrede gerçekleşen bazı önemli ‘ilkler’ şöyleydi; TCD kuralları uyarınca ilk defa bu kongrede konuşmacılardan ‘Çıkar çatışması-Conflict of Interest’ açıklaması istendi, TCD Asistan Komisyonu kuruldu ve TCD Sanal Akademi açılışı gerçekleştirildi.” açıklamasında bulundu.

Bilim dünyasının eğitim akademisi artık sanal alemde
Terzi: “Türk Cerrahi Derneği’nin hayata geçirdiği “Sanal Akademi” sayesinde Türkiye'de ilk defa cerrahlar, internet üzerinden  eğitim alabilecekler.  TCD Sanal Akademide; cerrahlar, asistanlar ve tıp fakültesi öğrencilerine yönelik sürekli eğitim materyali üretilecek. Sanal Akademi’ye her yerden hızlı bir şekilde ulaşabilmek mümkün olacak. Üyelerimiz yedi gün yirmi dört saat, bulundukları her yerden internet üzerinden  yeni çıkan makaleleri, tedavi kılavuzlarını, son ameliyat tekniklerini ve ender vakalara yaklaşımları takip edebilecekler. Oluşturulan bu sanal program aynı zamanda, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) sürekli tıp eğitimi kredilendirme sistemiyle de bağlantılı konumda.” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.