Türkiye fırsatçılık yapmayacak...

Türkiye Kültür ve Tanıtım Ataşesi Sedat Gönüllüoğlu “Türkiye, Mısır'daki karışıklıklar dolayısıyla fiyatlarını arttırmayacak” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye fırsatçılık yapmayacak...

Türkiye’de Turizm Sektörü yöneticileri ve resmi temsilcilerinin yaptıkları değerlendirmelerde, Tunus ve Mısır’da meydana gelen olaylardan dolayı Türkiye sahillerindeki tatil fiyatları bilinçli olarak arttırılmayacak ve fiyatlar yükseltilmeyecek.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Kültür ve Tanıtım Ataşesi Sedat Gönüllüoğlu, Mısır’daki durumun Türkiye’ye gelen turist sayısının artışına neden olup olmadığını şimdi söylemenin ve bununla ilgili fikir yürütmenin sezonun daha başlamaması nedeniyle henüz erken olduğunu dile getirirken, bununla ilgili bilgilerin ancak önümüzdeki nisan ayında alınabileceğini ifade etti.

 

Ayrıca, Türkiye’nin Arap dünyasında meydana gelen olay ve karışıklıkları kendi lehine çevirmek ve bundan yararlanmak gibi bir niyetinin olmadığının, bu olaylar karşısında fırsattan faydalanmak adına fiyatların de yükseltilmeyeceği ve normal seviyesinde olacağı belirtildi.

 

Öte yandan, 2010 yılında Türkiye’yi 28 milyon turistin ziyaret ettiği ve bundan ülke ekonomisinin yaklaşık 20 milyar dolar elde ettiği bildirilirken, bu yıl ocak ayında ise Türkiye’ye yaklaşık 1 milyon turistin geldiği ve geçen yılın aynı ayına göre artış görüldüğü vurgulanıyor. (gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.