Türkiye'de yatak sıkışıklığı olacak...

Thomas Cook Almanya tur operatörünün CEO’su Peter Frankhauser, "Tunus tatilcileri için en iyi alternatifin Türkiye olması, Türkiye’yi bu yaz ciddi bir yatak sıkışıklığına sürükleyecek" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'de yatak sıkışıklığı olacak...

Thomas Cook şirketi, daha önceleri Tunus’a Mart başından itibaren ilk uçakları göndereceklerini açıklamıştı. Tunus’un Djerba gibi popüler turistik bölgelerinde hayat çoktan normale döndü ve bölgedeki otelciler yüzde 40’lara avaran beklenenden de fazla indirimler yaptılar… Ama olmadı. Thomas Cook’un bütün reklam çabaları ve 1 hafta HD 180 Euro gibi komik fiyatlara rağmen, tek uçakta sadece 90 tatilci vardı. Uzmanlar bu hafta için en az 4 uçak ve 500 kişi bekliyordu.

 

Frankhauser, henüz bir güven sorununun ortada olduğunu ima ederek, “Tüketiciler, Tunus’a yeniden güvenmelerini beklemeliyiz. Bu ne zaman olur bilinmez. Tunus’ta zaman zaman ayaklanmalarda yeniden canlanmalar yaşanıyor. Tatilci bunları titizlikle takip ediyor” dedi.

 

Türkiye – Rusya arasında karşılıklı vize muafiyetinin bu yaz aylarında kalkması ve bununla beraber yaklaşık 200 bin Rus tatilcinin fazladan Türkiye’ye gitmesinin beklendiğini hatırlatan Frankhauser, Türkiye’nin HD kalitesi ve mükemmel bir fiyat/hizmet oranı sunmasından dolayı, Tunus olaylarından bağımsız zaten bütün Avrupa pazarından bir artış yaşayacağını belirtiyor.

 

Frankhauser, Bu artış beklentisi, Rus pazarındaki Türkiye ile ilgili gelişmeler ve şimdide Mısır ve Tunus tatilcileri için en iyi alternatifin Türkiye olması, Türkiye’yi bu yaz ciddi bir yatak sıkışıklığına sürükleyeceğini düşündüğünü söylüyor.

 

Thomas Cook CEO’su Frankhauser sözlerine şöyle devam etti:

 

“Başta Türkiye olmak üzere, Kanarya Adalarında da ciddi bir yatak sıkışıklığı yaşanacak. Burada bu bölgelerdeki otel sektörüne önemli bir sorumluluk yüklenmiş oluyor. Biz Türkiye’de kapasitelerimizi büyüttük ama buna yapan tek biz değiliz. Kanarya Adalarında veya Türkiye’de bir yatak sıkışıklığı yaşanması, bu ülkeler için de iyi değil. Olumsuzluklar yaşanabilir. Bunun önüne geçebilmek için, Tunus ve Mısır’ın tekrar yüksek kapasiteleriyle pazarlara dönmeleri gerekiyor. Gerekirse fiyat indirimleriyle. Bu sadece bu ülkeler için değil, yatak sıkışıklığı yaşanacak bölgeler ve bizim için de en iyisi”.

 

Frankhauser, bu amaçla ITB fuarında, seyahat Acentaları çalışanları için Tunus’a özel planlanmış info-gezileri sunacaklarını ve yine acenta çalışanlarına yönelik ‘E-learning (online eğitim)’ programları geliştirdiklerini duyurdu.  (tourexpi)

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.