Türkiye'de kitle turizmini Öger başlattı...

Kundu'daki Royal Holiday Palace Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vural Öger, geçen yıl Öger Tur şirketinin hisselerini (Öger Türk Tur ve Holdiday Plan hariç) dünyanın en büyük tur operatörlerinden biri olan Thomas Cook'a devrettiğini, bu değişimin dünyadaki bir çok büyük şirketin el değiştirmesi gibi bir şey olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'de kitle turizmini Öger başlattı...

Öger Tur'u kurduğunu, büyüttüğünü ve bir marka haline getirdiğini anlatan Vural Öger, Öger Tur'un Türkiye'nin Almanya pazarında en büyük destinasyon olmasında büyük katkısının olduğunu ifade etti. Vural Öger, Öger Tur'u Thomas Cook'a devretmekten pişmanlık duymadığını belirterek, ''Bundan sonra da çok emin ellerde olacak'' dedi.

Vural Öger, ''Öger Tur Türkiye'de kitle turizmini başlatan kuruluştur. Öger tur ismi daima yaşayacaktır. Thomas Cook'un elinde Öger Tur Türkiye markası olarak yaşamaya devam edecektir. Öger Tur eskisi gibi güçlü şekilde faaliyetlerine devam edecektir. Ben de Thomas Cook'un denetleme kurulunda görev yapacağım. Gelişmeleri hep takip edeceğim'' dedi.

Thomas Cook AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Peter Fankhauser ise Thomas Cook'un 3 babası bulunduğunu, bunlardan birincisinin 160 yıl önce dünyada ilk paket turu satan Thomas Cook, ikincisinin Almanya'da ilk paket turu gerçekleştiren Neckerman, üçüncünün ise Almanya'da Türk destinasyonunu yaratan Vural Öger olduğunu ifade etti.

Vural Öger'in Thomas Cook ailesinin içinde kalmasının önemine değinen Fankhauser, Türk turizminin kurucusu Vural Öger'in büyük alkış hak ettiğini, Thomas Cook'un Neccerman ile İspanya'da, Öger Tur ile de Türkiye'de lider olduğunu bildirdi. Almanya'nın ardından Türkiye'ye Avusturya ve İsviçre'den gelecek turist sayısının artacağını anlatan Fankhauser, şöyle devam etti:

''Ancak Türk otelcilerden beklentilerimiz var. Yatak fiyatlarında şoklar yaşamak istemiyoruz. Her yıl belirli artışlar yerine anlaşarak artışlar yapılmalı. Biz de satılabilecek fiyatları Almanya'da sunalım. Kaliteli ürün ve yüksek seviyeli müşteri memnuniyeti esastır. En önemlisi misafirperverliğinizdir. Sağlığa, güvenliğe önem verilmeli. Aksi taktirde müşteri yüzde 50 indirimli fiyatlarla Mısır'a gidebilir. Almanya'dan Türkiye'ye boş koltuklarla uçmak istemiyoruz.''

ÖGER TUR GENEL MÜDÜRÜ WELBERS

Öger Tur'un Genel Müdürü Dr. Georg Welbers ise Türkiye'nin 1 numaralı tur şirketi Öger Tur'un Thomas Cook'un da 1 numaralı tatil şirketi olacağını belirterek, şunları söyledi: ''Öger Tur için Türkiye her zaman bir numara olacak. Öger Tur, Türkiye'nin en büyük otel portföyüne sahiptir. Almanya'dan Türkiye'ye bu kadar çok uçuş imkanı sunan başka şirket yoktur. Öger Tur, internetten en iyi satış yapan şirkettir. Almanya'da Öger Tur'un 10 bin, Thomas Cook'un da 10 bin çalıştığı acente var. Avusturya'da 900, İsviçre'de ise 500 acente ile çalışacağız. Öger Tur ürünlerini bu acentelerle satacağız. Türkiye'nin yanı sıra Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de büyümek istiyoruz. Ancak Öger Tur için Türkiye her zaman bir numara olacak.''

Konuşmaların ardından Öger Tur ile 25 yıldan fazla çalışan oteller ile günümüzde en fazla Öger Tur müşterisi kabul eden otellerin yöneticilerine Vural Öger tarafından plaket verildi. Vural Öger, Türk turizminin bu günlere gelmesinde otellerin çok büyük katkısının olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.