Türkiye, Berlin'de gövde gösterisi yaptı...

Türkiye, geçen yıl 'konuk ülke' olarak ağırlandığı ITB Berlin Fuarı'nda bu yıl da gövde gösterisi yapıyor. Fuarın en büyük stantlarını THY ile birlikte Kayı Group, GTI, SKY Airlines ve Adam&Eve açarken, katılan Türk turizm şirketi sayısı da 250'yi aştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, Berlin'de gövde gösterisi yaptı...

Almanya'daki tur operatörlerinin Türkiye satışlarında bu yıl ciddi bir canlanma olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, 'Bu yıl toplamda yüzde 10 artışla 31 milyon turist sayısına ulaşmayı hedefliyoruz' diye konuştu. Geçen yıl 700 bin dolar ciro elde eden Afrikan Turizm Şirketi'nin sahibi Libyalı Mohamed Zaglout, ITB Berlin Fuarı'na geçen yıl olduğu gibi 12 şirketle katılmak istediklerini fakat 9 firmaya Almanya'dan vize çıkmadığını söyledi.

 

TÜRK STANDINDA DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİKLER

 
* ZİYARETÇİLER 3 boyutlu gözlüklerle Türkiye standında görsel bir seyahat yapabiliyor.

* İSTANBUL'DAKİ Kapalıçarşı dükkanlarının minyatür versiyonu sayesinde Kapalıçarşı'da alışverişin hissedilmesi sağlanıyor.

* TÜRK şarap üreticilerinin kuruluşu Wines of Turkey tarafından her gün yedi mahzenden 34 farklı şarap türünün tadımı gerçekleştirilecek.

* FUARDAKİ Hıristiyan ziyaretçilere yönelik çok özel bir etkinlik ise adak, mum yakma ve dilek tutma faaliyeti olacak. Türkiye standına gelen ziyaretçiler, içten dileklerini küçük bir kağıda yazabilecekler. Bu kağıt, adak tutulan bir mum ile birlikte Tarsus'taki St. Paulus Kilisesi'ne gidecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.