Türkiye’nin Turizm potansiyeli masaya yatırıldı...

İstanbul'da tamamlanan CATHIC (Orta Asya-Türkiye Otel Yatırım Konferansı)nda bir konuşma yapan Hilton Worldwide'dan Michael Collini, "Türkiye markalaşmış, istikrarlı, kaliteli orta ölçekli konaklama ürünlerinin özlemini çekiyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye’nin Turizm potansiyeli masaya yatırıldı...

Hilton’un Türkiye için Geliştirme Müdürü Poğda Demircan da bu görüşe katıldığını ifade etti. Demircan ayrıca, etkinliğin ikinci gününde 350 dinleyicinin dikkatlerini, lüks oteller ile orta ölçek oteller arasındaki oda fiyatı farkının, özellikle bölgesel şehirlerde, son derece küçük olabileceğine çekti.

 

“Nihayetinde, özellikle taşra şehirlerini göz önüne alırsak müşterilerin bir odaya ödeyecekleri azami bir ücret var. Bu da, gelişim ve işletme maliyetleri daha düşük olan orta ölçekli işletmeci için işletme karının, beş yıldızlı mülklere göre, daha yüksek olacağı anlamına gelir.

 

Potansiyel yatırımcılar ve geliştirmeciler, Türk veya uluslararası markaları tercih etme konusunda da muhakemede bulunmuştur.

 

Genel olarak, etkinliğin destekleyicileri Rixos, Dedeman ve Marmara gibi yurtiçi markaların, bölge hakkında kusursuz bilgiye sahip oldukları ve pazar için neyin en uygun olacağını bildikleri konusunda fikir birliğine varılmıştır. Diğer taraftan, uluslararası markaların yüksek dünya çapında görünürlükleri ve iyi ayarlanmış faaliyetleri vardır.

 

Konferansın Türk katılımcılarından Banu Ogawal: “Sonuçta en iyi çözüm ‘egoya’ dayanan seçimler yapmaktan kaçınmak ve her bir proje için en iyi yatırım getirisini sağlayacak markayı seçmektir” demiştir.

 

Jones LeSalle Otellerinden Elif Egeli Nişancı, gelişimin sadece gelişim yapmak için yapılmaması gerektiğini belirterek konuyu şöyle özetledi: “Projenin iyi sonuçlar doğurmasını sağlamak için arzın, pazarın talebine uygun olduğundan emin olun”.

 

Temsilciler Türkiye’nin tadını çıkardı...

 
Çarpıcı Marmara Esma Sultan Yalısında geçirilen akşam, gün içerisinde yaşananları sindirmeye fırsat sağladı. Burası, Boğaziçi Köprüsü ve Ortaköy Camisi manzaraları, tarihi bir sarayın duvarları içerisinde çelik ve cam yapılı yenilikçi tasarımı ve latif hizmeti ve personeli ile hafızalarda yer eden bir mekan. Akşam orada olan herkes mekanın nefes kesici bir etkisi olduğu konusunda mutabıktı.

 

İlgiler, bölge bazında ödül kazanların üzerindeydi...

 
CATHIC Otel Yatırım Ödülleri aşağıdaki şekilde dağıtıldı:
 
* Türkiye’de en iyi yeni otel: Pera Palace Hotel, İstanbul

*  Orta Asya’da en iyi yeni otel: Raidsson Blu Iveria Hotel, Tiflis

*  Üstün başarı ödülü: Haluk Kaya, Bekay Property Partners Genel Başkanı

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.