Türkiye’nin ilk ultra maratonu "Likya Yolu Ultra maratonu" koşuluyor...

Türkiye'nin ilk ultra maratonu "Likya Yolu Ultra maratonu" ikinci kez "Antik Likya Yolu"nda koşuluyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye’nin ilk ultra maratonu "Likya Yolu Ultra maratonu" koşuluyor...

“Türkiye’yi yüksek mücadeleye dayalı yeni bir spor kavramı olan *Ultra Maraton ile tanıştıran “Likya Yolu Ultra Maratonu” ikinci kez “Tarihi Likya Yolu”nda sınırları zorlayacak. Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen ve 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ultra maraton için başvurular başladı, yerli ve yabancı tüm koşuculara Haziran sonuna kadar özel indirim avantajı sunuluyor.”

10 Mayıs 2011, İstanbul; Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip uluslararası bir spor organizasyonu olan Likya Yolu Ultra Maratonu, ikinci kez 24 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında koşulacak. "Ultra Maraton"  42 km'lik normal maraton mesafesini aşan, patika, dağ, çöl gibi çetin parkur ve değişken zeminlerde düzenleniyor.

Etkileyici tarihi dokusu ve büyüleyici doğal güzelliğiyle “Tarihi Likya Yolu”  diğer ultra maraton rotaları arasında öne çıkıyor. Toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 240 km’lik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak olan Likya Yolu Ultra Maratonu, bu yıl da Fethiye Ölüdeniz’den başlayarak, Phaselis Antik Kentin’de son bulacak. Birçok antik kentten geçecek olan rota, tarihi ve doğasıyla Likya’yı dünyaya tanıtmayı da hedefliyor. Maratonun proje danışmanı ve yarış direktörlüğünü dünyada birçok ultra maratonda koşmuş ve tamamlamış olan Prof. Dr Taner Damcı yapacak.

Haziran Sonuna Kadar Erken Başvuru Avantajı: %25 indirim!

Benzersiz bir rota olan “Tarihi Likya Yolu” değişken zemini ve sürpriz parkurlarıyla yarışmacıları bu sene de zorlayacak. Yurtiçi ve yurtdışından birçok katılımcısı ve takipçisi olan ultra maratonda yapılacak erken başvurularda indirim avantajı sunuluyor. Haziran sonuna kadar yapılan tüm başvurularda katılım ücretinde % 25 özel indirim uygulanıyor.

Kurumsal Yarışlar

Stratejik düşünme, motivasyon, kişisel gelişim gibi konuları da içinde barındıran maraton, şirketleri bu zorlu yarışa davet ediyor. Maratonun son üç gününde “Kurumsal yarışlar  ultra maratonu” koşulacak. Takım ruhunu geliştirme imkanı sunacak bu yarışlar sıradışı bir deneyim yaşatacak.

2012’de 2 Ultra Maraton

Ultra maratonlara 2012’de yeni bir rota eklenecek. Yine bir ilk olan, tarihin ve doğanın bütünleştiği eşsiz güzelliğe sahip Kapadokya’da gerçekleşecek “Runfire Cappadocia” ile her parkur ayrı bir maceraya dönüşecek ve çöl sıcağında koşmanın dayanılmazlığı yaşanacak. Bu zorlu mücadeleye katılmak için başvurular 2011 yılı itibarı ile açılmış bulunuyor. Ateşe doğru, zorlu koşu!


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.