Türk üniversite öğrencileri Mısır'ı keşfedecek...

Üniversitelerini ziyaret eden Mısır Ankara Büyükelçisi’ne 25 Ocak devrimini yapan Mısırlı öğrencilerle tanışma isteklerini aktaran Türk öğrenciler, 2-7 Mayıs tarihleri arasında Luksor ve Asvan gibi turistik merkezlerin yanı sıra Tahrir Meydanı’nı da ziyaret edecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk üniversite öğrencileri Mısır'ı keşfedecek...

Nisan ayında Selçuk, Bilkent ve Bahçeşehir üniversitelerini ziyaret eden Mısır Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin, devrim sonrası Mısır’da yaşanan demokratikleşme sürecinin tüm ayrıntılarını öğrencilerle paylaştı. Ziyaretlerde 30 yıllık Mübarek rejimini deviren Mısır gençliğinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de merak uyandırdığı görüşü ön plana çıktı.

Mısır’ın yeni döneminde ekonomik istikrar planları, yatırım alanları ve turizm hamleleri gibi konularda Mısır Büyükelçisi tarafından bilgilendirilen üniversite öğrencileri dünyada büyük yankı uyandıran Mısır devriminin ateşleyici gücü olan Mısır gençliği ile tanışmak üzere ülkeye ziyarette bulunmak istediklerini dile getirdi. Öğrencilerden gelen talebi yanıtsız bırakmayan Mısır Turizm Ofisi, 2-7 Mayıs tarihleri arasında Luksor, Asvan ve devrime giden süreçteki olayların kalbi Tahrir Meydanı’nı da barındıran Kahire’yi kapsayan bir gezi düzenleneceğini duyurdu.

Mısır Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin konuyla ilgili şunları söylüyor: “Büyükelçimiz Konya, Ankara ve İstanbul’da öğrencilerle bir araya geldi. Bahçeşehir Üniversitesi’ne yapılan ziyarete ben de katıldım. Türk öğrencilerin Mısır gençliğine duyduğu ilgi ve onlarla tanışma isteği bizi çok mutlu etti. Düzenleyeceğimiz gezide iki kardeş ülkenin gençlerini bir araya getireceğiz.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.