Türk turizm tarihinin en büyük yatırımı atağı...

Türkiye genelinde yatırımı başlayacak olan 74 otelden 26 tanesi Ege Bölgesi’nde. İzmir 1 otel ile yetinecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turizm tarihinin en büyük yatırımı atağı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve tartışmalı 2-B arazilerini, 49 yıllığına turizm yatırımcısının hizmetine tahsis ediyor. Karar, Resmî Gazete'de 3 Mart 2011 tarihinde yayımlandı. Buna göre bakanlık kanalıyla Ege Bölgesi'nde 26 otel inşa edilecek.

 

İzmir'de sadece Çeşme ilçesi Alaçatı'da kurulması planlanan bir otel, rüzgâr turizminde kullanılacak. Bölge genelinde ise 25 tane beş Yıldızlı otel veya tatil köyü, bir pansiyon ve bir günübirlik tesis yapılacak. Türkiye genelinde 74 yaz, kış ve sağlık turizmi tesisinin ihaleli tahsisine katılacak girişimciler için son müracaat tarihi 11 Nisan 2011 olarak belirlendi.

 

Yatırımcıya kazandırılması beklenen arazilere inşa edilecek oteller, Türkiye'nin mevcut 700 bin yatak kapasitesine 25 bin daha ekleyecek. Muğla'da yapılması planlanan 27 delikli golf tesisi ve 420 yataklı otel ise yabancı golf tutkunlarını çekecek beşinci otel olacak. Ayrıca Ordu'da kurulacak 250 yataklı kırsal turizm tesisi ve yayla evi, Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip.

 

Tahsis edilecek 74 arazinin 23'ünü ise orman arazileri oluşturacak. "365 gün turizm" hedefiyle yola çıkan bakanlık, 2011 Üniersite Kış Oyunları'yla adını duyuran ve kış sporlarının ilgiyi arttıran Erzurum'un yanısıra Kars, Isparta ve Gümüşhane'de yapacağı tahsislerle yabancı turistleri kışın da Türkiye'ye çekebilmenin önünü açacak.

 

Sağlığın öne çıktığı turizmde, iptal edilen İnciraltı turizm planlaması yüzünden İzmir'in pastadan küçük pay aldığı iddia ediliyor. Termal zenginliğiyle öne çıkan şehir, birçok yatırıma karşı açılan iptal davaları sebebiyle sıçrama yapamıyor. İzmir'in nazar boncuğu olan tek yatırım, Alaçatı'da kurulması planlanan 300 yatak kapasiteli otel ve tatil köyü.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.