Türk turistlerin Hırvatistan ilgisi...

Hırvatistan Ulusal Turist Kurulu ve Hırvatistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliği ile düzenlenen Hırvatistan Gala Gecesinde Hırvat yetkililer, Türk turizm yatırımcıları ile 2011 Hırvatistan turizm çalışmalarını paylaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turistlerin Hırvatistan ilgisi...

Gecede Hırvatistan’ın ünlü çello sanatçısı Ana Rucner müziği ve sergilediği sahne şovuyla izleyenleri büyüledi. Hırvatistan’dan gelen 40 dansçı gece boyunca Dubrovnik bölgesinin en popüler danslarından Lindo’dan örnekler sergiledi. Hırvat aşçılar tarafından hazırlanan yöresel lezzetler ile davete katılanlar özel bir Hırvatistan gecesi yaşadılar.

 

 Düzenlenen gecede konuşan Hırvatistan Ulusal Turist Kurulu Direktörü Niko Bulic Hırvatistan turizminde Dubrovnik’in önemli bir destinasyon olduğuna değindi. Bulic, “Dubrovnik Turist Kurulu resmi verileri gösteriyor ki 2009 yılıyla kıyaslandığında 2010 yılında Hırvatistan’ı ziyaret eden turist sayılarında yüzde 15’lik bir artış yaşandığını görüyoruz.

 
2010 yılında Dubrovnik’e toplam 588 bin 563 turist gelirken bunun 21 bin 156’sını Türk turistler oluşturdu. Dubrovnik’e gelen genel turist sayılarında bir önceki yıla göre artış gösterdiği gibi Türk turistlerinde ziyaret oranlarında da bir önceki yıla göre önemli bir artış olduğunu görüyoruz. 2009 yılında Dubrovnik’e gelen Türk turist sayısına göre 2010 yılında yaklaşık yüzde 155’lik bir artış olduğu gözleniyor. Türk turizm yatırımcıları ile yaptığımız görüşmelerde gösteriyor ki 2011 yılında tatil için Hırvatistan’ı özellikle Dubrovnik’i ziyaret eden turist sayısında yaşanan yükseliş devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Yıl boyunca turizm açısından popüler bir destinasyon olan Dubrovnik yılın 260 günü güneşli bir havaya sahip. Yumuşak iklimi, muhteşem sahil şeridi ve korunmuş doğasıyla tatilcilerin tercihi olan Dubrovnik’te Türk yatırımcılarına ait iki 5 yıldızlı otel bulunuyor.

 

Tarihi yerleri, müzeleri, galerileri ve çevresinde bulunan yüksek standartlardaki otelleriyle bölgeye olan ilgi artarken yıl boyunca düzenlenen binden fazla etkinlik gelen turistlerin keyifli bir tatil geçirmesini sağlıyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.