Türk Şefleri, dünyada bilirkişi oldu...

Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen Tüyap’ta 9. Kıtalar Arası Gastronomi Festivali geçtiğimiz günlerde yapılan gala yemeği ile sona erdi. Festival kapsamında bu yıl ilk defa gerçekleştirilen özel bir seminerle, 30 Türk Şefi uluslararası yarışmalarda jüri olma hakkı kazandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk Şefleri, dünyada bilirkişi oldu...

Bu yıl  Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından  “kıtalar arası” unvanı verilen organizasyon kapsamında İstanbul 600 yabancı şefi ağırladı. Dünyanın usta şef aşçıları Dünya Aşçılar Birliği önderliğinde Tüm Aşçılar Federasyonu şemsiyesi altında hünerlerini sergileyerek kıyasıya mücadele ettiler. Türk Mutfak kültürünün dünya entegrasyonunda geçtiğimiz yıllarda ki gibi  büyük bir adım daha atılmış oldu. Yaklaşık olarak 20.000 kişinin ziyaret ettiği festival içinde bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

 
Türk Şefleri dünyada bilir kişi oldu...
 

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen özel bir seminerle 30 Türk Şefi uluslar arası yarışmalarda jüri olma hakkı kazandı. Bu güne kadar uluslar arası yarışmalarda birçok ödül alan Türk Şeflerimiz artık yemek konusunda uluslar arası standartlarda bilir kişi oldu.

 
Kazanan Mutfak Kültürü oldu...
 

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “Bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz Kıtalar Arası İstanbul Mutfak Günleri ile bir kez daha Türk insanının sıcaklığını ve mutfağımızın zenginliğini dünyaya kanıtladık. Birbirinden farklı özel gösterilerin yer aldığı festivalimizle yurt dışından gelen misafirlerimizee dünya standartlarında Türk Şeflerimizin olduğunu gösterdik.Festivalimizle birlikte kazanan Gastronomi kültürümüz oldu.

 
Mıtfağımızda dünyanın usta elleri tarafından dünya lezzetleri pişti. Aşında, dostluğunda, hoşgörününde piştiği kültür ocağımızda ziyaretçilerimize de muhteşem bir 4 gün yaşattık. Gerek ülkemizde yaptığımız organizasyonlarla gerekse yurt dışında katıldığımız organizasyonlarla Türk Şeflerimizin yıldızı büyüyerek parlamaya devam edecek. Katkılarından dolayı başta Türm Aşçılar Federasyonu ve temsil ettiğim derneklerimiz adına emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.
 
Mutfakta engeller kalktı...
 
Organizasyon içinde engelli aşçılarda yarıştı. İstanbul’un farklı yerlerinden gelen engelli aşçılar birbirleri ile mücadele ederken büyük alkış aldılar. Her yıl olduğu gibi sosyal hayatın içinde engellere takılmadan yarışan aşçıların tamamı altın madalya ile ödüllendirildi.
 
Türkiye Milli Takımlar yarışmasında birinci oldu...
 

Türkiye dahil 19 (Amerika, Almanya, Azerbeycan, Özbekistan, İsrail ,Hırvatistan,  Kuzey Kıbrıs, Kazakistan, Kore, Malta, Moldova, Nahcivan, Rusya, Polonya, Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan, İtalya, Türkiye) ülkenin usta şef aşçıları kıyasıya yarıştığı festivalin en prestijli yarışması olan Team Chefs Grand Prix (Milli Takımlar Yarışması) yarışmasında Türkiye, Bulgaristan ve Polonya gümüş madalyaya layık görülürken puanlama da en yüksek puanı milli takımımız aldı. Toplam 72 kategoride yapılan yarışmalarda öğrenci şefler usta şeflerin dikkatini çekebilmek için büyük mücadele verdi.

 
Organizasyon kapsamında 60 altın, 139 gümüş, 326 bronz madalya 244 merit sertifikası sahiplerini buldu. Türkiye 8 altın, 11 gümüş, 20 bronz madalya ile yarışmaları tamamladı.

9.Kıtalar arası Gastronomi Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş.,  İstanbul Turizm Atölyesi, Tüyap, Beltur, Unilever, Omniteks, Öztiryakiler, Kütahya Porselen, Sezon Prinç, Metro Grossmarket, Komili, Tupperware, İSS, Sophıa Tech, DDF katkıları ile gerçekleştirildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.