Türk sahilleri bu yıl Avrupa'da 1 numara...

Turist sayısını artıran nadir ülkelerden olan Türk turizminde 2010 için de olumlu sinyaller geliyor. Küresel krizin en ağır etkilerinin yaşandığı ve dünya genelinde milyonlarca insanın işsiz kaldığı 2009 yılını turist girişinde artıda kapatan nadir ülkelerden biri olan Türkiye, 2010 yılına da umutla girdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk sahilleri bu yıl Avrupa'da 1 numara...

Yılın ilk ayında Türk turizminin lokomotif ili durumundaki Antalya’ya gelen turist sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 gibi önemli oranda artarak 140 bine ulaşması da bu umutları kuvvetlendirdi. Özellikle Avrupa pazarlarından gelen erken rezervasyon taleplerinin de geçen yıla göre artıda gitmesi de 2010 turizm sezonu için olumlu beklentileri de artırıyor. Avrupa’da Türkiye’ye yönelik ilgiyi değerlendiren Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Avrupa piyasalarında 100 binden fazla satış noktasında en çok rağbet gören ülkenin Türkiye, en çok rağbet gören bölgenin Antalya olduğunu söyledi.

 

ANTALYA YILDIZ OLACAK

 

“Antalya satışları Avrupa’daki bütün tur operatörlerini ayakta tutuyor. Antalya ürünleri Avrupa turizm piyasalarının çırası, piyasanın ateşleyici gücü oldu’’ diyen Baraner, Avrupa’da çok büyük farkla Antalya satışlarının önde gittiğini belirtti. Baraner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl satışlar böyle devam ederse Antalya’nın ilk defa, gerçek anlamda dünyaya açıldığı bir yıl olacak.  Antalya, Akdeniz çanağında değil, dünyadaki en önemli turizm

 

 merkezlerinden biri olacak. Açık ara farkla geride bıraktığımız rakiplerimiz şokta. Satışlar 2010 yılı için Antalya ve Türkiye’de artış gösterirken rakiplerimizde aynı oranda düşüş yaşanıyor. Antalya’nın işlevinde, tanıtımında çok dikkatli olmalıyız. Çünkü bu yıl ilk defa Antalya’nın bazı riskleri olduğunu düşünüyorum. Çok çok iyi satılan yerlere karşı mutlaka bir oyun oynanır. Senaryo yazılabiliyor. En dikkatli olmamız gereken ve başarılı olacağımız bir yıla giriyoruz.”

 

HIZLI BÜYÜDÜK

 

Türk turizminin son 10 yılda olağanüstü bir hızla büyüdüğüne işaret eden Baraner, 10 yıl önce 8 milyon turist ağırlayan Türkiye’nin geçen yıl ağırladığı turist sayısının 27 milyon olduğunu belirtti. Bu büyümenin sadece turist sayısında değil, turizm emlak piyasasında da gerçekleştiğine dikkati çeken Baraner “Turizmdeki büyüme sadece turist sayısını değil, turizm emlak piyasasını da canlandırdı” diye konuştu.

 

Günay: Hedef 30 milyon turist

 

Bakan Günay, Türkiye’nin, turist sayısı açısından yılı artı ile kapatan 10 ülke arasında tek olduğunu söyledi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) öncülük ettiği, çeşitli kurum ve kuruluşların desteklediği erken rezervasyon kampanyasının tanıtımında konuşan Günay, bu yılki turist hedefine ilişkin olarak da “Önümüzdeki hedef 30 milyondur. 2010 veya 2011 yılında 30 milyon sınırını görmek istiyoruz” dedi. 2010 yılına iyimser başladıklarını, ocak ayında Antalya’ya gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 34 artış olduğunu kaydeden Günay, dünyanın ve Avrupa’nın ekonomik krizi geride bırakmasıyla bu yıl Türkiye’nin turist sayısının daha da artacağını umut ettiğini dile getirdi.

 

REHAVETE KAPILMADIK

 

Bakan Günay “Bu bizi kesinlikle rehavete kaptırmıyor. Tam tersine tanıtımda, altyapıda, ülkemizin doğal ve tarihsel güzelliklerine sahip çıkmak konusunda önceki yıllarda olduğundan daha şevkle çalışmak niyetindeyiz” dedi.

 

Erken rezervasyonda yüzde 35-40 indirim

 

İç turizmi canlandırmayı ve vatandaşlara avantajlı ödeme imkanı amaçlayan, ayrıca turistlerin daha uygun ödeme koşullarıyla seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi hedefleyen erken rezervasyon kampanyası ‘Tatil Herkesin Hakkı’ ve ‘Yerinizi Şimdiden Ayırın’ sloganlarıyla başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kampanya kapsamında mayıs ayı sonuna kadar rezervasyon yaptıran vatandaşların yüzde 35 ile 40 arasında indirim imkanından yararlanacağını belirtti. (Star)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.