Türk-Rus Gazeteciler "Çevre" için bir arada...

Turizm, Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV), Rusya'da görev yapan seyahat yazarları ve turizm alanında haber yapan gazetecilerle Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk-Rus Gazeteciler "Çevre" için bir arada...
Rus Turizm Yazarlar Birliği üyesi Rus gazeteciler, Türkiye'yi ziyaretlerinde çevre alanında faaliyet gösteren TURÇEV ile protokol imzaladı. Türk ve Rus gazetecilerin ülkelerindeki çevre projeleri ve politikalarıyla ilgili bilgi paylaşımını öngören protokole göre, ülkeler arası gazeteci değişimleri de gerçekleşecek. Rusya'da faaliyet gösteren 24 medya kuruluşunun yer aldığı Rus Turizm Yazarlar Birliği'nin Başkanı Anatoly F. Kovalev, "İşbirliği yapmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Derneklerin ortak çalışmasıyla ilgili Rusya ve Türkiye arasında her türlü bilgi paylaşımının yapılabileceğini belirten Kovalev, St. Petersburg'taki gazeteciler arasında "İstanbul" konulu haber yarışmasının yapıldığını, bunun Türkiye versiyonun da TURÇEV tarafından düzenlenebileceğini söyledi. Gelecekte ortak çalışma guruplarının düzenlenebileceğini vurgulayan Kovalev, "Belki TURÇEV'in Rusya'da bir temsilciliği açılabilir" dedi. Rus turistler için Türkiye'nin gözde tatil ülkesi olduğunu da anımsatan
Kovalev, "Fiyat, kalite dengesi burada çok iyi. Burada denizden kültüre kadar pek çok şey var" diye konuştu.

Bazı turistlerin Türkiye'yi sadece 'deniz bölgesi' olarak gördüklerini ve bu durumun kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Anatoly F. Kovalev, "Türkiye'nin kültür ve tarihi geçmişi anlatılması lazım. Denizlerden başka önemli güzel yerler var. Bunun içinde bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Yollarla ilgili bir rehber hazırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Rus gazetecilerle işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını açıklayan TURÇEV Başkanı Deniz Gürel ise çevre ve turizm çalışmalarının iki ülkeye de katkı sağlayacağını söyledi. Yol haritası projesine de destek verebileceklerini ifade eden Gürel, Rus gazetecileri, kültürel ve tarihi güzellikleri görmeleri için en yakın zamanda Türkiye'ye yeniden beklediklerini söyledi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.