Türk misafirperverliği ihraç edilmeli...

Dünya`nın farklı şehirlerindeki otelcilik deneyimlerinin ardından İstanbul`da çalışmaya başlayan ABD`li turizmci ve W Otel İstanbul genel Müdürü James Gancos, son birkaç senedir İstanbul`da çalışan yabancıların artışına dikkat çekerek İstanbul`u yabancıların yaşayabileceği nadir şehirler arasında gösterdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk misafirperverliği ihraç edilmeli...

W Otel İstanbul Genel Müdürü James Gancos, İstanbul`un yabancılar için dünyada çalışılabilecek en uygun şehirlerden birisi olduğunu söyleyerek “İstanbul hem iş yaşamının hem de sosyal hayatın biz yabancıları tatmin edebileceği nadir şehirlerden biri. Türkiye ekonomik kriz ve terör olaylarıyla sarsılmadığı sürece bu potansiyel daha da artacak” dedi.

 
Gancos, Türk ailelerinin koruyucu yapısının gençlerin belirli bir seviyede bile olsa iş hayatına girmesine engel olduğunu belirterek, `Aileler genelde 25-30 yaşına kadar çocuklarına kendi evlerinde bakıp birçok sorunuyla ilgilendiği için genç nesil de sadece `iş` değil, `en mükemmel işi` arıyor. Belirli bir zamana kadar çalışmak zorunda olmamak iş dünyasına girmeyi geciktiriyor` şeklinde konuştu.

 

Gancos `İstanbul ekonomik göstergeleri sebebiyle yabancı yatırımcılar ve markalar için gün geçtikçe daha çok cazip hale geliyor. Bu durum da yabancı çalışanları ve ailelerini İstanbul`a çekiyor. Hem dünyanın birçok noktasına yakın olan, hem de tarih, doğa ve şehir hayatını bir arada bulabilecek şehirler listesi çok kısa olduğundan İstanbul bu anlamda da öne geçiyor ve yabancı profesyoneller için tercih sebebi oluyor` diye konuştu.

 

-TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ İHRAÇ EDİLMELİ-

 

Türkiye`de yaşamanın en büyük avantajlarından birinin de yabancılara gösterilen ilgi olduğunu söyleyen James Gacos `10 sene önce ABD`de çalışırken, Türkiye`de turizm eğitimi almış kişilerin aracı kurumlar sayesinde ABD`ye getirilerek turizm işletmelerinde `Türk misafirperverliği`ni yansıtmaları ve buralarda çalışmalarının teşvik edildiğine şahit oldum. Bu beni çok etkiledi ve aynı deneyimi Türkiye`de de yaşadım. Türk turizm liderleri Türk misafirperverliğini yabancı turizm markalarına daha çok aktarmalı ve bu işin inceliklerini paylaşmalılar` dedi.

 

-İŞSİZLİĞİN BİR DİĞER SEBEBİ TÜRK AİLE YAPISI-

 

İstanbul`da çalışmak ve yaşamanın yabancılar için popülerleştiğini belirtirken, şehirdeki yerel insanların iş bulamama sorunlarına da değinen Gancos Türk ailelerinin koruyucu yapısının gençlerin belirli bir seviyede bile olsa iş hayatına girmesine engel olduğunu belirterek, `Aileler genelde 25 veya 30 yaşına kadar çocuklarına kendi evlerinde bakıp birçok sorunuyla ilgilendiği için bu imkana güvenen genç nesil de sadece bir `iş` değil, `en mükemmel işi` arıyor ve bekliyor. Belirli bir zamana kadar çalışmak zorunda olmamak iş dünyasına girmeyi geciktiriyor` şeklinde konuştu.

 

 

 

Türkiye`ye gelen markaların hedef kitlesine göre çalışan kadrosunu belirlediğine dikkat çeken Gancos `Yabancı bir markanın çalışma ekibini belirleyen en önemli kriter markanın o ülkedeki hedef kitlesi. Hedef eğer yerelden çok o bölgedeki yabancı müşterilere ulaşmaksa yöneticilerin de yabancı kişiler olması ya da geniş bir yurtdışı deneyimine sahip Türk çalışanlardan oluşması gerekiyor. Ama eğer hedef yerel müşteriler ise ağırlığı Türk olan bir ekibin Türkiye deneyimleri ve yerel pazardaki bağlantıları daha fazla önem arz ediyor. Fakat her iki koşul da yöneticileri geniş bir dünya görüşüne ve farklı yurtdışı deneyimlerine sahip olması şart. Orta düzey yabancı yöneticilerin Türkiye`de çalışması ise üst düzey yabancı yöneticilere göre daha zor bir durum gibi gözüküyor. Çünkü kendi seviyelerinde çalıştıkları yerel kişilerin İngilizcesi bazen verimli bir iletişim kurmaya yeterli olamayabiliyor` ifadelerini kullandı.

 

 

 

-MARKALARA YAKLAŞIM FARKLI -

 

İstanbul`u tercih etme sebeplerinden birinin de W Hotels zincirinin Avrupa`daki ilk halkasının burada açılmış olduğunu belirten James Gancos Türkiye`nin daha birçok markayı bünyesine çekebilecek potansiyelde olduğunu ama uluslararası markalara yaklaşımın geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Gancos `Türk yatırımcılar yabancı markalara yaklaşırken kendi kurallarını markaya uygulamaya çalışıyorlar. Kendi pazarlama ve işletme yöntemlerinin markanın kendi özelliklerinden daha üstün olduğunu düşünüyorlar. Oysaki marka kendi başına, kendi global değerleriyle bırakılmalı, yerelde ne yatırım gerekiyorsa yapılmalı ve markaya çok fazla müdahale edilmemeli. Bu açıdan kendimi ve markamızı çok şanslı buluyorum`diye konuştu.(ANKA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.