Turizmin bilimselliği tartışmaya açılıyor...

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma Uygulama Birimi ve Muğla Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen III. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı, 21 Nisan'da (bugün) Dalaman Hilton Resort & Spa Oteli’nde başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmin bilimselliği tartışmaya açılıyor...

Arama konferansında bu yıl “Disiplin Olarak Turizmin Bilimsel Konumu” konusu masaya yatırılıyor. Turizmin bir disiplin, bilim dalı adayı veya uygulama alanı olup olmadığına ilişkin, 1950’lerden bu yana yapılan tartışmalar ışığında bilimsel geçerliliği olan görüşlerin ortaya konulması planlanıyor.

Arama konferansına katılan 40 akademisyen arasında bilim felsefesi, sosyoloji, eğitim, araştırma yöntemleri, bilim tarihi, turizm işletmeciliği, pazarlama, yönetim, psikoloji gibi alanlardaki uzmanlar yer alıyor. 24 Nisan’a kadar devam edecek arama konferansı sonuçlarının önümüzdeki haftadan itibaren bilim kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.
 
III. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı, Dalaman Hilton Resort & Spa Oteli’nin konaklama ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin düzenleme sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve koordinatörlüğü Doç. Dr. Nazmi Kozak ile Prof. Dr. Metin Kozak tarafından yürütülen Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı’nın ilk ikisinde lisans ve lisansüstü turizm eğitim-öğretimi masaya yatırılmıştı.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.