Turizmde 3 boyutlu tanıtım devri...

Özellikle yabancı turistlerin, seyahatleri öncesinde rehber olarak kullandıkları ve tatillerini geçirecekleri lokasyonu tercih ederken referans aldıkları global platformların başında gelen Google Earth, son yıllarda Türk turizmcisi için de önemli bir mecra haline geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde 3 boyutlu tanıtım devri...

“3 Boyutlu Turizm” kampanyası sayesinde, neredeyse tek bir rezervasyon ile amorti edilebilen maliyetlerle Google Earth üzerinde 3 boyutlu olarak yer almak artık mümkün. 3 boyutlu bina uzmanı olan ve turizm sektörüne yeni nesil tanıtım&pazarlama fırsatları sunan 3DLocationEarth.com, sezon öncesi Ege ve Akdeniz bölgesindeki turizmcilere özel yeni bir avantaj kampanyası başlattı.

 
Kampanya kapsamında turistik tesisler, ortalama 500 milyon ziyaretçisi olan Google Earth üzerinden kendilerini tüm dünyaya 3 boyutlu tanıtabilecek. Mısır ve Tunus gibi en önemli rakip ülkelerde yaşanan siyasi çalkantılardan ötürü yönünü ülkemize çeviren yabancı turiste, uygulama sayesinde Google Earth üzerinden daha etkin erişim mümkün olabilecek.
 
Google Earth tabanlı programı ile başta turizm tesisleri olmak üzere binaları, dünya haritası üzerindeki gerçek yerinde 3 boyutlu gösteren 3DLocationEarth.com, yaz sezonu öncesi yeni bir kampanya başlattı. “3 Boyutlu Turizm” adı verilen kampanya ile Türk turizmcisi, çok uygun maliyetlerle, tesislerinin gerçeğiyle birebir ve detaylı 3 boyutlu görüntülerini, şehir merkezine ve denize olan konumlarından, ulaşım güzergahlarına kadar kendileriyle ilgili A’dan Z’ye bütün bilgileri Google Earth üzerinde paylaşabilecek.
 
Böylece, özellikle yabancı turistler için bir gezi rehberi niteliğinde olan Google Earth’te bulunarak, milyonlarca kişiye internet üzerinden erişim ve kendini tanıtma şansı yakalayacak. Dileyen turizm acenteleri de portföylerindeki tesisleri yine 3DLocationEarth.com sayesinde Google Earth üzerinde 3 boyutlu görsel bir tur eşliğinde sergileyebilecek.

 

Mısır ve Tunus gibi en önemli rakip ülkelerde yaşanan siyasi çalkantılardan ötürü, yabancı turist tatil rotasını Türkiye’ye çevirmişken, tek bir rezervasyon maliyeti ile Google Earth üzerindeki 3 boyutlu dünyada yerinizi alın!

 

Uygulamaya yeni koydukları “3 Boyutlu Turizm” kampanyası hakkında bilgi veren 3DLocationEarth.com Genel Müdürü Aybars Görpe; turistik tesislerin, alışılagelen tanıtım&pazarlama mecralarına nazaran sadece tek bir rezervasyon maliyeti gibi oldukça uygun maliyeti bulunan bu uygulamayı kullanarak, dünyanın her yerindeki potansiyel müşterileriyle 3 boyutlu ortamda buluşabildiğini söyledi.

 
Görpe; “Uygulamanın en önemli avantajı; her gün yüz milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve yabancı turistler için bir rehber niteliği taşıyan Google Earth üzerinde bulunabilmek. İnternet çağında, Google Earth gibi tüm dünyanın takip ettiği, benzeri olmayan bu ölçekte bir mecrada yer almak, turistik tesisler ve Türk turizmi için çok önemli bir rekabet avantajı olacaktır. Üstelik, 3DLocationEarth.com uygulamasını kullanan turistik tesisler, 3 boyutlu modelleme için ödedikleri maliyeti tek bir rezervasyon ile amorti edebiliyor” dedi.

Tatile gidecekler, kalacakları oteli ve otelin bulunduğu bölgeyi tüm detaylarıyla “3 boyutlu” olarak gezebiliyor…

 

Bugüne kadar Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde 1.000’e yakın otel, restaurant, cafe&bar gibi işletmeyi Google Earth üzerinde 3 boyutlu olarak konumlandırdıklarının altını çizen Görpe, uygulamanın turistik tesisler kadar onların müşterileri için de önemli fırsatlar ve kolaylıklar sunduğunu belirtti. Google Earth’e bina ekleme konusunda dünyanın önde gelen firmaları arısında bulunduklarını vurgulayan Görpe; “Tatil planı yapanlar, 3DLocationEarth.com’a girerek gitmeyi planladıkları bölgenin otellerini, o bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını, cafe ve restaurantlarını, eğlence alanlarını, sosyal tesislerini ve kamu binalarını harita üzerinde önceden görebiliyor.

 
Ardından, bütçesine uygun oteller arasından seçim yapıp, seçtiği otelin hem gerçek fotoğraflarını hem de 3 boyutlu iç ve dış görüntüsünü tüm detaylarıyla inceleyebiliyor. Ayrıca uygulamadaki “Yürüyüş Modu” sayesinde otel içinde yürür gibi dolaşabiliyor. Beğendiği odanın manzarasını dahi izleyip, kalacağı odanın rezervasyonunu anında yaptırabiliyor. Böylece, tatilini geçirmeyi planladığı otelin odaları, sunduğu imkanlar, bulunduğu bölge ve özellikle denize olan konumu gibi konularda daha tatilinin başında herhangi bir sürpizle karşılaşmamış oluyor” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.