Turizm Karikatürleri Yarışması’na başvurular başladı

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi, TUYED (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliğinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek “Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması”na başvurular başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Karikatürleri Yarışması’na başvurular başladı
Söz konusu yarışma, turizm sektörünü kapsayan tüm konu, gelişme ve yaşanan deneyimlerin karikatür sanatçıları gözüyle değerlendirilmesini amaçlıyor. Düzenleme Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya en son başvuru tarihinin 15 Kasım 2011 olduğu vurgulanarak özetle şu görüşlere yer veriliyor:

“Yarışma amatör ve profesyonel tüm karikatür sanatçılarına açıktır. Her sanatçı en fazla üç eserle katılabilir. Yarışmaya gönderilen eserler orijinal çizim, dijital baskı ya da bilgisayar çıktısıyla hazırlanmış olabilir. Çizim tekniği serbesttir. Renkli veya siyah beyaz olabilir. Ancak, eserlerin üzerine ıslak imzalarına yer vermeleri gerekiyor. Eserler en az A4 (21x27,7cm) en fazla A3 (29.7x42.0cm) boyutlarında olmalı ve postada zedelenmeyecek şekilde gönderilmeli. Gönderilen karikatürler herhangi bir yerde yayımlanmış olabilir. Ancak, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor.”
 
Ödül Töreni, 09-12 Şubat 2012 tarihleride arasında düzenlenecek olan EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) sırasında gerçekleştirilecek yarışmanın Seçici Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Prof. Atila Atar (Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü),  Doç. Dr. Nazmi Kozak (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü), Bayram Hacızade (Karikatürcü, Azerbaycan Karikatürcüler Birliği Başkanı), Hüseyin Çakmak (Karikatürcü, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı),  Yoshiaki Yokota (Karikatürcü, Japonya FECO- Karikatürcü Organizasyonları Federasyonu Başkanı), Nezih Danyal (Karikatürcü, Karikatür Vakfı Başkanı), Eray Özbek (Karikatürcü), İbrahim Yazar (Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı), Fehmi Köfteoğlu (Turizm Yazarı), Bülent Çelik (Karikatürcü),
Osman Nihat Aydoğan (TUYED Genel Sekreteri).

Geniş bilgiye: www.anatoliajournal.com/cartoon/2012.htm  adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.