Turistler, özel hastane ve spa merkezlerinden şikayetçi..

Antalya İl Sağlık Müdürü İbrahim Çetin, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Antalya’da özel hastanelerin ve spa merkezlerinin yoğun olarak şikayet edildiğini söyledi. Antalya’da sağlık turizminin masaya yatırıldığı toplantıya, Antalya Sağ Müdürü İbrahim Çetin’in hastaneler konusundaki değerlendirmeleri ve eleştirileri damgasını vurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistler, özel hastane ve spa merkezlerinden şikayetçi..

Çetin, özel hastaneler ile spa ve wellness merkezlerine yoğun eleştiriler yönelterek, yabancılardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti. Aldıkları çok sayıdaki şikayetleri değerlendireceklerini söyleyen İbrahim Çetin, birçok şeyin basından gizlendiğini söyledi.

 

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Volkan Şimşek’in de aralarında bulunduğu turizm sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan İbrahim Çetin, özel hastaneler, spa ve wellness merkezlerini eleştiri bombardımanına tuttu. Otellerin spa ve wellness merkezlerin ve özel hastaneler arasında ‘yıkıcı’ bir rekabet bulunduğunu söyleyen Çetin, bu durumun hizmetin kalitesine yansıdığını belirtti.

Çetin, kendisine Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla özel hastaneler ve spa ve wellness merkezleri hakkında yoğun şikayetler geldiğini hatırlatarak, sigortanın karşıladığı limit dolduğu için iyileşmeden erken taburcu edilen veya abartılı tedavilerin olduğu vakalarla karşılaştıklarını söyledi.

 

Cicili güzel laflar etmeye gelmedik…

 

“Buraya ‘cicili güzel’ laflar etmeye gelmedik” diyen Çetin, rekabetin yapıcı olması, yıkıcı olmaması gerektiğini belirtti. Özel hastaneler ve spa merkezlerinin seyahat acentalarıyla birlikte çalışarak birbirinden hasta çaldığını da iddia eden Çetin, “Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bundan kim kazançlı çıktı? Rekabet seviyeli ve ahlaki olmalı. Rekabet nedeniyle hem fiyat hem hizmet hak ettiği seviyede olmuyor” diye konuştu.

 

İbrahim Çetin, Antalya’da özellikle özürlü hastalar ve yaşlı bakımıyla ilgili potansiyelin bulunduğunu hatırlatarak, hastanelerin rekabet etmek yerine branşlaşmaya önem vermesi gerektiğini söyledi.

 

Basından gizledik...

 

İbrahim çetin, domuz gribi kriziyle de bilinmeyenleri anlattı. Antalya’da domuz gribi hastalığı görülen Amerikalı bir kafileyi bir vali yardımcısıyla basından gizlediklerini anlatan çetin, “Turizm zarar görmesin diye bunu saklamak için bir hafta uyku uyumadık” dedi. Çetin, domuz gribine karşı yürüttükleri çalışmalar nedeniyle Amerika’dan teşekkür aldıklarını da sözlerine ekledi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.