Turistik sorunlara, T3 ile acil çözüm...

Fatih Belediyesince ABD'den satın alınan ve "T3" adı verilen 4 adet elektrikli mini araç, Ayasofya, Sultanahmet ve Nuruosmaniye bölgesinde turistlerin hizmetine sunuldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistik sorunlara, T3 ile acil çözüm...

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi yarımadada turistlerin yoğun olduğu bölgede karşılaşılan sorunlara anında müdahale edebilmek için turistik amaçlı araç ihtiyacının doğduğunu ve yapılan araştırmalar sonucunda ABD'den ''T3'' adı verilen ve her biri 25 bin TL olan 4 tane elektrikli araç aldıklarını belirtti.

 

Turistlere daha iyi hizmet verebilmek için onların şikayet ve taleplerini iletebilecekleri ''212 517 02 02'' numaralı bilgilenme hattını açtıklarını ve bunun duyurusunu da İngilizce pankart ve levhalarla yaptıklarını belirten Demir, şu bilgileri verdi:

 

''Bu hatta gelen şikayet ve istekler, alanda olan turizm zabıtalarına bildirilerek, sorunu yerinde halletmeye çalışıyoruz. Ayrıca görev sırasında doğrudan kendilerine iletilen sorun ve sıkıntılar da mümkünse anında giderilmeye çalışılıyor. Bu araçlar yayalaştırdığımız bölgelere çok rahat girebiliyor. Tramvay yolunu çok rahat kullanabiliyor. Motor güçleri de engebeli yokuşta ve inişte kullanılacak düzeyde. Konforu da iyi. Hizmet veren 6 turizm zabıtası yabancı dil biliyor. Epey faydasını gördük. Amerika, Almanya ve Suudi Arabistan'a kadar dünyanın her tarafından aldığımız teşekkür mailleri var. Esnafımız da kendisine çeki düzen vermek zorunda kaldı. Çünkü bir sıkıntı olduğunda insanlar çok rahatlıkla bize ulaşabiliyor. Uygulama, ülkemizin imajını bozacak, bizim tarihi birikimimize, kültürümüze, medeniyetimize halel getirecek tutum ve davranışlara da engel oldu. Siz bütün bu olumsuzlukları tek tek yakalayamazsınız ama bir proje geliştirirsiniz, herkes kendine ona göre çeki düzen verir. O anlamda son derece memnunum. Gayet iyi bir çalışma oldu.''

 

-''KENTİN TANITIMINA KATKI''-

Demir, ilçenin tarihi ve kültürel geleceğine dönük restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, 6 yılda 420 restorasyon çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''Bizim asıl büyük hizmetimiz dünü bugünden yarına taşımak. Ancak bunun yanı sıra şehrimize gelen turistleri konuk olarak kabul ediyor ve en iyi şekilde ağırlamak için gayret ediyoruz. Turizm zabıtası da bu hizmetin bir parçasıdır'' dedi.

 

Bir şehrin en iyi tanıtımının temizliği ve orada yaşayanların turistler üzerinde bıraktıkları iyi intibayla yapılacağını vurgulayan Demir, ''Siz ne kadar tanıtım yaparsanız yapın, buraya gelen turist şehrimizde iyi intiba ile ayrılmıyorsa, boşuna çalışmışsınız demektir. Turizm zabıtasının en önemli görevi de suiistimalleri önlemek'' diye konuştu.

 

-GÜNDE 200-250 TURİSTE HİZMET-

Turizm Zabıtası Vefa Cengiz de günde ortalama 200-250 turiste hizmet verdiklerini belirterek, ''Genelde turlarından ayrılıp kaybolan, adres bulamayan, çantasını, eşyasını veya kimlik ve pasaportlarını kaybeden turistler bize başvuruyor. Biz de kaybolanları tur rehberini bulup teslim ediyoruz. Kimlik, pasaport veya kaybolan diğer eşyayı bulup teslim ediyoruz. Çok memnun oluyorlar'' dedi.

 

Elektrikli araçların 20 kilometre hız yaptığını ve 40 kilometre gidebildiğini belirten Cengiz, şarjlarının da 6 saat sürdüğünü söyledi.

 

Cengiz, haftanın 7 günü 2 ekip halinde 08.30-17.00 ve 10.30-19.00 saatleri arasında görev yaptıklarını ve ekipte yer alan turizm zabıtalarının İngilizce, Rusça, Almanca, İspanyolca, Kırgızca, Özbekçe ve Farsça dillerinde turistlere hizmet verdiğini sözlerine ekledi. (Habertürk)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.