TUI, PURAVIDA KONSEPTİYLE TÜRKİYE'DE...

Dünyanın en büyük tur operatörü TUI, daha çok zengin kesime hitap eden yeni bir konsept geliştirdi. Turizm devi, Puravida Resorts adı verilen modeli dünyada ilk kez Antalya’da uygulamaya koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI, PURAVIDA KONSEPTİYLE TÜRKİYE'DE...
Türkiye’nin en lüks otellerinden başında gelen Belek’teki Ela Quality Resort Hotel ile anlaşan TUI, yeni konseptiyle tatil anlayışını baştan aşağı değiştiriyor. TUI, konsept karşılığında otel kapasitesinin yarısını satış garantisi verdi. Ela Quality, francise konseptini kışın da uygulamayı planlıyor. Puravida Resorts otellerine rezervasyonlar sadece TUI üzerinden alınabilecek.
 
Ela Quality Resort Hotel ile TUI’nin yeni işbirliği modeli Puravida konsepti iki şirketin üst düzey yetkililerinin de katılımıyla basına tanıtıldı. TUI’nin yeni otel konseptinden sorumlu Stefanie Schulze zur Wiesch, Puravida’nın ilk uygulaması için hizmet anlayışı, kalitesi, çocuklara verdiği önem, çok özel SPA merkezi, zengin mutfağı ve huzurlu ortamı nedeniyle Ela Quality Hotel’i tercih ettiklerini söyledi. Wiesch, “Bu konseptle hedeflerimize ilk etapta Ela Quality Resort Hotel ile ulaşacağımıza inanıyoruz. Yeni modelimizi Ela’dan alacağımız güçle dünyaya yaymaya çalışacağız.”



Puravida’nın bireysel ihtiyaçlara ve çok özel isteklere cevap veren bir model olduğunu ve müşteri memnuniyeti yüzde 90’ı aşan otellerde uygulanacağını vurgulayan Wiesch, ayrıca otelin sürdürülebilir bir kaynak kullanımı ve çevre uygulamaları yaklaşımı sergilemesi şartı bulunduğunu aktardı. Modelin Ela Quality’de mükemmel bir şekilde hayata geçirildiğini ifade eden Wiesch, şöyle devam etti: “Bu konsepti iki tesisle başlattık. İlkini nisan ayında Belek’teki Ela Quality&Spa Hotel, diğerini ise mayıs ayında Yunanistan’ın Kos Adası’ndaki Blue Lagoon Village Hotel’de uygulamaya koyduk. Portföyümüze 2015 yılında kadar Avrupa’da 15 otel eklemek istiyoruz. Bu modelde Türkiye’ye büyük önem veriyoruz.”


BURADA SADECE TUI'NİN YENİ MODELİNİ UYGULUYORUZ
Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Yusuf Vadi Karatopraklı da, TUI’nin konseptinin üstünde bir hizmet verdiklerinden dolayı modeli uygulamakta zorluk çekmediklerini kaydetti. Uygulamaya 1 Nisan 2011 itibariyle geçtikleri bilgisini veren Karatopraklı, TUI’nin bu modelinin kış sezonunun hareketlenmesine de katkı sağlayacağını dile getirdi. Avrupalıların yılda birkaç kez tatile çıktığına işaret eden Karatopraklı, “Esas bizim amacımız bu konseptin kış versiyonunu da uygulamak. Puravida’ya yeni bir vizyon katarak kışın İspanya’ya Yunanistan’a giden potansiyeli Antalya’ya çekmek istiyoruz.” diye konuştu.
 
Vadi Karatopraklı, TUI’nin, konsept Türkiye’de uygulamak için kendilerini iki yıl izlemeye aldığını aktardı. Konseptin ekstra maliyet getirmesine rağmen bundan sonraki tesislerde uygulamaya devam edeceklerini anlatan Karatoprak, şunları kaydetti: “Dünya devi TUI, yeni bir konsept oluşturdu. Bunu da kaliteli otellerde uygulamak istiyor. Almanya’da Puravida’yı alabilecek 5,3 milyon kişi var. Bunlar üst segmentteki bir otele tatile gitmek istiyor. Bundan yola çıkarak bu konsept geliştirildi. Modelin Türkiye’de tek yatırımcısı biz olacağız. Yeni Puravida Resort’lar bizim iznimiz dahilince açılacak.”
 
TUI ile 6 yıllık bir kontrat imzaladıklarını, ancak bunu süresiz hale getirmek istediklerini dile getiren Karatopraklı, “Bu konsept için kapasitemizin yüzde 50’den fazlasını TUI’ye tahsis ettik. Bu oteli elden çıkardığımız anlamına gelmez. Burada sadece TUI’nin yeni modelini uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı. Karatopraklı, konsepti uygulamaya başladıktan sonra satışlarında büyük artış meydana geldiğini de aktardı.


RAHAT VE HUZURLU BİR ORTAM
Puravida Resorts bireysel bir yaşam tarzına sahip, eğitim seviyesi yüksek ve seçkin bir tüketim tarzı bulunan, dünyaya açık bir hedef kitleye hitap ediyor. Bu kitlede, ağırlıklı olarak rahat ve huzurlu bir ortamda baş başa tatil geçirmek isteyen 30 ile 50 yaş gurubundaki çiftler bulunuyor. Konsept, azami 600 yatak kapasitesine sahip ve olağanüstü konumlarda yer alan tesislerde uygulanacak. Puravida, ‘Pura’ ile misafirlere sükuneti ve huzuru sağlayacak, ‘Vida’ ile de hareket, gelişme ve sağlık sunacak. Bu ana felsefe üzerine kurulu model, en az üç adet à-la-carte restoran, yöresel bir biyo mutfak ve tasarım odaklı bar ve localarıyla TUI tarafından tanımlanmış bulunan yeme-içme konsepti teşkil ediyor. Beş yıldızlı Puravida’da çocuklar için de çeşitli etkinliklerin olduğu ayrı bir köy oluşturuldu.


 PURAVIDA MÜŞTERİSİ MODERN BİR YAPIYA SAHİP
"Biz Puravida gibi yeni otel konseptleri yaparken, bunu büyük bir marketing sistemiyle de eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Almanya'daki seyahat acenteleriyle sürekli görüşüyor ve Alman müşterilerin bu yeniliklere ilgi göstermesini sağlamaya çalışıyoruz. İnsanları bu şekilde yeni otel konseptlerine bağlamaya çalışıyoruz.  Bu konseptin aslında asıl başarısı, müşterinin yüzde 100 oranında ne istediğini anlamamızı sağlaması. Bu anlamda cesur olmamız, yeni sistemleri ve yaklaşımları yeni konseptleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu projenin en önemli unsuru olan hedef müşteri kitlesinin özelliklerini de anlatmakta yarar var. Puravida müşterisi, modern bir yapıya sahip, dizayna, mimariye, kaliteye ve servise önem veriyor. Bunun yanısıra, iyi yemek ve bu yemeğin çok iyi sunulmasını isteyen bir müşteri profili bu. Diğer yandan çocuklar da bizim için çok önemli. Onlara sadece iyi zaman geçirecekleri bir tatili değil, aynı zamanda çok şey öğrenecekleri ve kendilerini geliştirecekleri bir tatil konsepti sunacağız."
 

OTEL İKİ BÖLÜM HALİNDE DİZAYN EDİLDİ
"Buradaki en önemli özelliklerinden biri de, müşterilerin karar vereceği bir tatil sürecini sunması olacak. Mesela tesiste sessiz ve huzurlu dinlenceyi ön plana çıkaran Pura ve daha hareketli aktivitelerin bulunduğu Vida kısmı bulunacak. Otel buna göre iki bölüm haklinde dizayn edildi.
586 odayla donatılmış olan Puravida Resort Ela Quality & Spa 110 bin metrekare büyüklükte bir alan üzerinde yer alıyor ve 270 metre uzunluktaki kendine özel plajıyla müşterilerini gevşeyip rahatlamaya ve huzura (Pura) davet ettiği gibi, aynı zamanda da hareketli bir tatile de (Vida) çağırıyor. Her gün değişen program sayesinde müşterilerimiz, örneğin, yoga kursları ile farklı su sporları arasında tercih yapabilirlecekler. Zeytin yeşili renklerle donatılmış Pura kısmı ayurveda mutfağının yanı sıra gevşemeniz için hamaklar da sunuyor. Spor yapmaktan hoşlanan ve yerinde duramayanlar ise leylak rengi Vida spor ve Fitness alanında otelin kendi Fitness koçunun yönetiminde veya aerobik kurslarında ter atabilirler."
 
Vida bölgesindeki havuz, müşterielerin istediği kadar sesli olabileceği, spor yapabileceği, çocukların her türklü aktviteleri gerçekleştrbileceği bir alan. Buralarda Aerobik, step dans, fitness center bölümü var. Yani burada müşteriler istedikleri şekilde harektli bir tatil yaşayabilecekler.  Vida Ventur alanında yine tırmanma çeşitli sporların yapılabileceği yerler olacak, Kid Village bölümünde, çocuklar anne ve babalarnın uzakta kendileri için tasarlanan çadırlarda yatabilecekler. Bu şekilde anna ve babalar daha rahat ve huzurlu bir tatil yapabilecekler. Özellikle çok zengin ve mükemmel bir restoranı var. Bunun yanında Venture Barbecue kısmı olarak. Orada Türk usulü kebaplar pişirilebilecek. Artı,  sevdiğiniz yemekleri kendiniz pişirebileceğiniz bir de hoby restoranı mevcut. 2015 yılına kadar Puravida konseptli otel sayını 15'e çıkarmayı hedefliyoruz.

RAKAMLARLA TÜRKİYE'DEKİ TUI
Türkiye, TUI'nin Alman kökenli müşterilerinin seyahat etmeyi sevdiği ülkelerden biri olarak biliniyor. Yaklaşık 530 bin müşteri TUI ile Türkiye'ye yolculuk ediyor. 2011 yaz sezonunda TUI'nin ürün yelpazesi içerisinde Türkiye'den 155 otel ve 14 tur bulunuyor. Bu otellerden 110 tanesi her şey dahil oteli. Türkiye'deki bütün otellerin yaklaşık yüzde 90'ı dört ve beş yıldızlı otel sınıfında yer alıyor.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.