TUI'den yeni 'Türkiye Stratejisi'...

Dünyanın en büyük tur operatörü TUI'nin Başkanı Micheal Frenzel Türkiye standını ziyaret ederek Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir araya geldi. Frenzel, Türkiye satışlarında yüzde 25 artış olduğunu belirterek, Türkiye'ye dönük kültür turlarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI'den yeni 'Türkiye Stratejisi'...

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ITB Berlin Fuarı kapsamında TUI Başkanı Micheal Frenzel ile bir araya geldi. Frenzel, TUI Almanya’nın 2011 satışlarında yüzde 25 artış yaşandığını kaydetti. İngiltere’de ise yüzde 15’lik artış olduğunu ifade eden Frenzel, Türkiye’de büyümek istediklerini söyledi.

 
TUI yetkilileri, Türkiye’de daha fazla otel yatırımı yapmak istediklerine işaret ederek, özellikle kültür ve şehir turizmine yönelik çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti. Bakan Günay da, Frenzel’e Türkiye’de  termal turizme girmelerini önerdi. Ancak görüşme sırasında termal turizm yatırımının nerede yapılacağı konusu konuşulmadı.

 

ITB Berlin Fuarı'nda konuşan TUI Travel'ın Almanya CEO'su Volker Böttcher ise, turizm sektörüne dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. 2011 yılında en hızlı yükselişin İspanya'da kaydedildiğini belirten Böttcher, Türkiye satışlarında yüzde 24'lük bir artış olduğuna dikkat çekti. Mısır ve Tunus kapasitelerini yüzde 60 oranında düşürdüklerini açıklayan Böttcher, bu iki destinasyonun çok kısa sürede toparlanabileceğine inanmadığını açıkladı.

 

Tunus ve Mısır rezervasyonlarında çok ciddi düşüşler olduğuna dikkat çeken Böttcher, Tunus için kış satışlarında yüzde 28 yaz satışlarında ise yüzde 50'lik bir gerileme olduğunu belirtti. TUI Travel olarak söz konusu ülkelere operasyonlarının devam ettiğini söyleyen Böttcher, TUI Travel gibi güvenilir marka olmalarından dolayı yaptıkları d-seferlerde yüzde 86'nın altında bir doluluk oranına inmediklerini belirtti.  TUI Almaya CEO'su ayrıca, bu bölgelerde dair kapasite artırımlarının da gelişmelere bağlı olarak değişeceğini hatırlattı.

 
Güçlenen İspanya satışlarına rağmen, Türkiye satışlarının yavaşlamadığını, aksine son yılların trendine uygun olarak büyümeye devam ettiğini belirten Böttcher, şöyle dedi: “Türkiye yaz 2011 satışlarımızda yüzde 24’lük bir artış görünüyor. Türkiye satış rakamları, daha önceki yılda olduğu gibi, önemli, oranda artmaya devam ediyor. Yunanistan satışlarımızdaki artış, şimdilik yüzde 5’le sınırlı kaldı. Almanya satışlarımız da yüzde 28 büyürken, sadece İsviçre satışlarımız, güçlenen İsviçre Frank’ı nedeniyle, yüzde 9 geriledi.” Böttcher, Mısır ve Tunus için olan koltuk kapasitelerini Mallorca, Yunanistan ve Antalya'ya yönelttiklerini açıkladı. Bu üç destinasyon için toplamda koltuk kapasitelerini 71 bin artırdıklarını söyledi.

 

EN CİDDİ ARTIŞ İSPANYA'DAN...

 

Böttcher, İspanya’nın son yıllarda sürekli bir düşüş trendinde olmasına ve özellikle 2010 yazının hayli zayıf geçmiş olmasına karşın, 2011 de büyük bir artış kaydedeceğini belirtti: “TUI, özellikle Mallorca yaz satışlarında, geçen yıla göre yüzde 50 artış kaydetti. Mallorca tam anlamıyla bir geri dönüş yaşıyor.” (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.