Tourexpi Destination Management Ödülleri, sahiplerini buldu...

Geleneksel Tourexpi Destination Management Ödülleri'ni kazananlar, 21 bin yerli ve yabancı katılımcının oylarıyla belli oldu. Ödüller, 10 Mart 2011 tarihinde, ITB Berlin Turizm Fuarı'nda sahiplerine törenle teslim edilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tourexpi Destination Management Ödülleri, sahiplerini buldu...

Turizm sektöründe yüksek itibara sahip olan Destination Management ödülleri, her geçen sene yurtdışında da önemini artırıyor. Buna en iyi işaret ise, adaylara verilen 21.250 oyun yüzde 40’a yakın oranının yurtdışından gönderilmiş olmasıdır.

 

Özellikle Avrupa, Rusya ve Ortadoğu turizm profesyonelleri tarafından da yakından takip edilen Destination Management ödülleri, 10 Mart 2011 tarihinde, ITB Berlin Turizm Fuarında sahiplerine törenle teslim edilecek.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk ve Yabancı turizm sektörünün en üst düzey yöneticileri ve uluslararası basının büyük katılımıyla gerçekleşen 2010 ödül töreni, uzun süre hafızalardan silinemedi ve yabancı basına kaynak oldu.

 

21,250 turizmcinin katılımıyla gerçekleşen oylama da, ‘2011 Tourexpi Destination Management Awards’ ödülleri Berlin ITB Turizm Fuarı’nda 10 Mart tarihinde şu isimlere verilecek:

 

1. En iyi Turizm Bölgesi Valisi – Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak

 

Daha önce Muğla ve şimdi Antalya Valisi olan Dr. Ahmet Altıparmak, her iki ilde de turizm alanında yaptığı çalışmalarla sektör ve halktan büyük takdir toplamış, turizmde gelişmenin ancak herkesin ve her kesimin katılımıyla gerçekleşebileceği bilincini yerleştirmiş. Turizmde yeniden yapılanmayla ilgili geliştirdiği stratejik yaklaşım, farklı ve önyargısız bakış açısı, Muğla ve Antalya’daki turizm olgusuna önemli destek vermiş. Dr. Ahmet Altıparmak, ayrıca en yeni teknolojik olanaklarla, turistlerle interaktif iletişim sistemi kurarak, turistlerin kendilerini güvenli huzurlu ve tatil memnuniyeti yüksek bir ortamda bulmalarını sağlamıştır.

 

2. En iyi Turizm Bölgesi Belediye Başkanı – Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül  

 

Belediye Başkanı olarak yönettiği İstanbul’a bağlı Şişli İlçesinde kültür ve sanat olgusunu turizmle en iyi şekilde birleştirdi. Kısmi kentsel dönüşüm projelerinde, kültür ve sanat anlayışını, turizmle ve bizzat hakla bütünleştirmeyi ön planda tutarak, halk – turizm – kütür/sanat üçlüsünün bütünleşik büyümesini sağladı.

 

3. En iyi Turizm meslek örgütü – ALTİD

 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, uzun yıllardır Alanya’nın tanıtımı için başka yerden destek ve yardım beklemek yerine, inisiyatifi kendi eline alarak yoğun ve verimli çalışmalara imza attı. Uzun yıllar sadece tanınmış büyük turizm fuarlarına değil, aynı zamanda çok değişik ülkelerdeki turizm, kültür ve tanıtım fuarlarına, tanıtım geceleri ve tur operatörlerinin workshoplarına katılarak Alanya’nın uluslararası bir marka haline gelmesinde büyük katkı sağlamıştır. Birçok kişi ve kurumun umudunu yitirmeye başladığı yerde bile, inançla, sabırla ve etkin şekilde İsrailli turizmcilerle diyalog kurmuşlar ve iki ülke arasındaki turizm hareketini canlı tutmayı başarmışlar. ALTİD ayrıca Alanya’nın ‘Engelsiz Kentler’ olmasına katkı için, uygun otellerle katılımı sağlamıştır.

 

4. En iyi Türk Incoming Seyahat Acentası – Pamfilya Turizm

 

1969 yılında Antalya’da kurulan Pamfilya Turizm Seyahat Acentası, Türk turizminin ama özellikle Antalya’nın bayrağını nerdeyse yarım asırdır 5 kıtaya taşımış ve dünya turizm sektöründe ‘Güvenilir Türk ortak’ imajını yaratmaya büyük katkı sağlamış. Pamfilya Turizm, özellikle Antalya’nın dünya turizmine açılan ilk penceresidir. Kitle turizm ürünlerinin yanı sıra kişiye özel ve özel pazarlara hitap eden tatil ürünleriyle, Türkiye’nin turizm çeşitliliğine önemli katkısı olmuş.

 

5. En iyi Otel Sahibi – Ali Barut

 

Türkiye’nin ilk resort tipi otellerinden birini açan Ali Barut, otellerinde uyguladığı müşteri memnuniyeti önceliği sayesinde, yıllar içinde yüz binlerce ‘Türkiye Müdavimi’ turistlerin oluşmasına sebep oldu. Bu müdavim turistler, aynı aileden 4 nesil aynı barut otellerine gelirken, otel içinde de 3 nesildir aynı aileden personel çalışıyor. Bugün otellerinde yine büyük önem verdiği ‘Tatil Zevki değeri’ ve damak tadı anlayışı, üzerinde titizlikle durduğu personel iç eğitimiyle birleşince, Barut otelleri, yabancı tur operatörlerinin de öncelikli hedefi haline getirdi.

 

6. En iyi Otel Müdürü – Yusuf Hacısüleyman

Turizmden doğan ülkelerarası kültür yakınlaşmasına büyük kişisel efor sarfeden Hacısüleyman, Rusya Federasyonu Turizm bakanlığından bu nedenle ‘Türk-Rus Turizmine Katkı’ ödülü verildi. Xanadu otellerinin Genel Müdürlüğünü yapan Hacısüleyman, otellerin profesyonel pazarlamasında aktif rol almış ve otel yöneticiliğinde dünyadaki güncel ve  bilimsel trendleri takip edip, işletmesinde uygulamaya geçmiş. Çalıştığı yerlerde verdiği iç eğitimlerle ve uygulamalarıyla, otel genel müdürlüğü ve yöneticiliğine kişiye has olmaktan çıkartıp, kurumsallaşmasını sağlamış. 

 

7. Tourexpi Özel Onur Ödülü – ÖZBİ Derneği

 

Tam açılımı ‘Türkiye Özel Belgeli, Özel Nitelikli Ve Butik Otelciler-Turistik İşletmeciler Birliği Derneği’ olan ÖZBİ, Türk turizminde yeni ama etkili bir ürünün oluşmasını sağladı. Butik otelciliğin gelişmesini ve bu sayede çok seçkin ve yeni bir müşteri kesitinin Türkiye’ye çekmeyi başaran ÖZBİ, yeni üyelerine sağladığı dstekle de adından sıkça söz ettirdi. Özellikle İstanbul’un tarihi yarımadasında metruk binaları olağanüstü güzellikte butik otellere çevrilmesinde büyük katkıları olan ÖZBİ, butik otel kavramının sağlam temellere oturmasına önayak oldu. Özellikle bu butik otellerde Türk misafirperverliği, tarihi ve kültürel dokularla birlikte yansıtılarak ve müşteriyle bire bir hizmet vererek, Türk turizmine önemli katkı sağlamıştır.   

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.