Timur Bayındır, 4'üncü kez TUROB Başkanı...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un Dedeman İstanbul Hotel'de yapılan 20'nci Olağan Genel Kurul toplantısında başkanlığa, yeniden Timur Bayındır seçildi. Genel Kurul sonucunda Sinan Topaloğlu’nun listesi ile yarışan TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın listesi 167 oy alırken, Topaloğlu ise 22 oy aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Timur Bayındır, 4'üncü kez TUROB Başkanı...

Hasan ARSLAN


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un 20. Olağan Genel Kurulu, 26 Şubat 2010 tarihinde Dedeman İstanbul Hotel’de gerçekleşti.
Turizm zirvesine dönüşen genel kurula; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere, İstanbul Valisi Muammer Güler, Dünya Otelciler Birliği (IH&RA) Başkanı Ghassan Aıdı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUREB Başkanı Şerif Yenen, TUROB üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.



 
Genel kurulun açılışı, TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın ‘hoş geldiniz’ konuşmasıyla başladı. Türk turizminin, UNWTO, İH&RA gibi uluslararası platformlarda, TUROB tarafından temsil edildiğini kaydeden Timur Bayındır, dört yıldır İH&RA’nın yönetim kurulunda görev aldığını belirtti.


Başkan Timur Bayındır, konuşmasını; “Turizm, ülkemizin baş tacıdır. Ve, her zaman dediğimiz gibi ülkemiz için petrol kadar önemlidir. Türk turizmini ileriye taşımak da, hepimizin boynunun borcudur” diye sürdürdü.


Ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Dünya Otelciler Birliği (İH&RA) Başkanı Ghassan Aıdı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz birer konuşma gerçekleştirdi.

Timur Bayındır, büyük çoğunlukla, 4. kez başkanlık koltuğunda

Seçimli genel kurulda, 2 aday yarıştı. 46 yıldır turizm sektörüne hizmet eden turizmin duayeni Timur Bayındır’ın listesi ile Laleli'de Grand Anka ve Green Anka otellerinin sahibi Sinan Topaloğlu’nun listesi aday olduklarını açıkladı. Adaylar, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından, oylamaya gidildi.
Genel kurulda 190 oy kullanıldı. Timur Bayındır ve listesi 167 oy aldı. Sinan Topaloğlu ve listesi 22 oy aldı.


Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Timur Bayındır, “20. Olağan Genel Kurul toplantımızı, bizlere yakışır bir şekilde geçirdik. Bana ve yönetim kuruluma, göstermiş olduğunuz güvenden dolayı, hepinize teşekkür ediyorum. Bütün otelci kardeşlerimin, tıpkı bir yönetim kurulu üyesi gibi projelerimizin hayata geçmesinde bizlerle bir arada olmasını canı gönülden diliyorum. Zira, bu yönetim kurulu, 286 kişi üzerine kurulmuştur” şeklinde konuştu.

Yeni TUROB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
 Asil


Timur Bayındır / Harem Hotel
Osman Öztürk  / Holiday Inn İstanbul City
Vedat Başaran  / Feriye Lokantası
Eşref Yıldırım / İstanbul Royal Hotel
Müberra Eresin / Eresin Taxım Hotel
Esra Değirmenci / Ataman Uçhisar Hotel
Taner Yallagöz / Romance Hotel
Adnan Hastürk / Dedeman İstanbul Hotel
Levent Erdoğan / Mydora Hotel
Armin Zerunyan / Hilton İstanbul
Ö.Faruk Boyacı / Erboy Hotel
Kasım Zoto /  Armada Hotel
Vafi Öztanık / Grand Öztanık Hotel
Dr. Faik Öztunç / TURYİD
Murat Keloğlu / Ramada Plaza Hotel
 
Yedek
İsmet Öztanık  /  Golden Age-1 Hotel
M. Dursun Şehitoğlu /  The Peak Hotel
Ulustan Muhluoğlu  / Ricmond İstanbul
Adnan Şeker /  Akgün Hotel
Ali Öztürkmen /  Legacy Ottoman Hotel
Atilla Üstündağ / Green Park Hotels
Semih Cemali / Grand Gülsoy
Doğan Bozkuş / BW Senator Hotel
Erhan Kösemihal  / Arcadia Hotel
M.Adil Mert Okan / Orsep Royal Hotel
Serdar Balta / Ottoman Hotel Imperial
 
 





Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.