Tayland, 'Turizm Vergisi'ni geri getiriyor

Tayland Turizm Bakanlığı, bir kez daha yabancı ziyaretçilere turizm vergisi getirmeyi düşünüyor. Yeni atanan bölüm başkanı Sorawong Tientong, bu vergileri gelecek yıl hayata geçirmeyi planlıyor.

19/09/2024 12:25
Tayland, 'Turizm Vergisi'ni geri getiriyor

Bakan Sorawong Tientong, “Gelirin altyapı ve turistik mekanların geliştirilmesinin yanı sıra turistlerin güvenliğinin sağlanması için kullanılabileceğinden, turizm vergisi almanın turizm endüstrisine fayda sağladığına inanıyorum” dedi. 

Tourdom.ru’nun bangkokpost.com’a atıfla paylaştığı habere göre, verginin toplanış biçiminin beş yıl önce teklif edilenle aynı kalması bekleniyor. Tayland'a kara veya deniz yoluyla gelen turistlerin 150 Baht (yaklaşık 5 Dolar) ödemesi gerekecek. Uçakla gelecekler için ise tutar 300 Baht (yaklaşık 9 Dolar) olacak.

Turizm vergisi fikri ilk olarak 2019'da gündeme gelmişti ancak Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti

İki yaşın altındaki çocuklar, transit yolcular, diplomatik pasaport sahipleri ve ülkede çalışma iznine sahip kişiler ücret ödemekten muaf olacak. Bakan Tientong, verginin bu yılın dördüncü çeyreği gibi erken bir tarihte getirilmesinde ısrar edebileceğini ancak acele etmemeye karar verdiğini belirtti.

Vergi toplama planına ilişkin nihai tartışma en üst düzeyde gerçekleştirilecek ve büyük olasılıkla gelecek yılın başlarında yürürlüğe girecek. Turizm vergisi fikri ilk olarak 2019'da gündeme gelmişti ancak uygulanması, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.