Skal Marmara'dan anlamlı toplantı...

Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Marmara Kulübünün 24 Mart tarihinde aylık geleneksel yemekli toplantısı The Greenpark Hotel Bostancı'da gerçekleşti. Yemeğe Skal Marmara üyeleri geniş bir katılımla eşlik ederken Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeler ve İnkilap Tarih Bölüm Başkanı Doç Dr. Orhan Çekiç konuşmacı olarak katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Skal Marmara'dan anlamlı toplantı...
Davetliler arasında, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi  ve Skal Kulübleri Federasyonu Dünya Şeref Üyesi Somer Özkök katıldı.

Uluslararası  Skal Dernekleri Federasyonu Marmara Kulübü Başkanı Ferzan Kırhan, FHS Turizm'in Berlin ITB Fuarına katılması sebebiyle, Uluslararası Skal Üyeleri ile orada bir araya gelerek, bu yıl, 28 Mayıs - 01 Haziran 2011 tarihinde  İsviçrede st. galen yapılacak, 2011 Dünya  Konsül toplantısına Uluslararası Skal Dernekleri  Federasyonu, Marmara Kulübü olarak ev sahipliği yapmak istediklerini  ve bu konuda Uluslararası Skal üyeleri ile güzel sohbetler yaptıklarını ve destek gördüklerini belirtti.


Geçen yıl 71'incisi  Sydny'de düzenlenen Dünya Kongresine Marmara Kulübü adına katıldığını açıklıyan Başkan Ferzan Kırhan  Marmara Kulübünün evsahipliğinde  yapılması için , yapmış oldukları tanıtım ve sunumlar ile 6 ülke içinde, yapılan oylamada ikinci olduklarını hatırlattı.



Bu sene Dünya Konsül Toplantısı için, Federasyon kuruluşunun gerçekleşmesi ile Sayın Deniz Anapa Başkanlığında  tüm Yönetim Kurulu Üyelerininde  destekleriyle birinci olup, toplantıyı İstanbula getirmek için tüm gayretleri sarfedeceğiz dedi.
Başkan Kırhan,konuşmasına şöyle devam etti. Ocak ayı içinde Skal Int Marmara Kulübünün daveti üzerine gelen Kardeş Kulübü Belçikanın Brugge Kulübü Ann Lootens'ında, Skal Üyelerini Nisan ayındaki toplantılarına davet ettiklerini ve Başkan Kırhan çok cazip seçenekler hazırlayarak, üyelerimizle birlikte bu toplantıya gitmeyi arzuluyoruz ve üyelere çağrıda bulundu.



Kulüb Genel Sekreteri Zeynep Yılmaz yeni üyeleri takdim ederek, yemin törenlerini gerçekleştirdi.
Başkan Ferzanın konuşmasının sona ermesiyle, Konuşmacı olarak geceye katılan Maltepe Üniversitesi Atatürk ve İnkilap Tarihi Bölüm Başkanı Doç Dr Orhan Çekiç muhteşem anlatımıyla, dinleyenlerine bir film seyreder gibi öyle büyüleyici bir konuşma yaptı ki, üyeler gözyaşlarını tutamadı.

"ÇANAKKALE CUMHURİYETİN ÖN BAHÇESİDİR."
250.000 şehit, sakat, yaralı ve kayıp verilmiştir.Osmanlı Almanya ittiği için 1. Dünya Savaşına girmedi diyen Doç Dr Orhan çekiç şöyle konuştu."Osmanlı 100 yıl boyunca Bilimi, Avrupadaki gelişmeyi, endüstrileşmeyi ıskalamıştır.Politikaları 1882 yılına gelince ters düşmüş ve ortada kalmıştır.İngiltere, Fransa ve Rusya birlik oldular ve Osmanlı onlarla anlaşma yapamadı. Çünkü onlar Osmanlı topraklarını istiyorlardı. Osmanlının 20 milyon km toprağı vardı ve bu topraklardan geçmeden bu savaş olmazdı. Biz 19. Yüzyılı ıskalamışız, 1910 yılına gelincede trajikomik bir şekilde şehitlerle birlikte toprakları kaybettik.

"OSMANLININ 200 MİLYON ALTIN BORCU VARDI"
"1854 yılında Osmanlı Kırım Savaşı başladığında İmgiltereden 5 milyon altın borç alarak savaşa girdi. 1876 yılına gelince 200 milyon altın borç oldu. Devlet battı.Abdülhamit, 100 milyon altına düşürdü borcu. Bu para ile donanma kuruldu. o donanma kullanılmayarak sonra Haliçe kapatıldı.1911'de bu donanmayı Libyaya göndermeye kalktılar, Haliçten çıktı, ancak Büyükadaya kadar gidebildi. Binbaşı Mustafa Kemal Libya'ya giderek 1 sene savaştı. Balkan Harbi çıkınca geri döndü.12 ada karşılığında savaş Italyanlarla bitti."

ÇANAKKALE  SAVAŞI RUSYA'DA İKTİDAR DEĞİŞTİRDİ
"Mısırdaki Kanal savaşında mağlup olunca İngilizler Çanakkalede cephe açmaya karar verdiler. Böylece 15 günde Osmanlının işini bitireceklerini düşündüler.İngilizlerin bir diğer düşünceside Rusları silahlandırıp, Anadoluya göndermek idi.Ruslarda gıda vardı. İngilizlerle silah karşığı değiş tokuş olunca savaş zaferle bitecekti
.Osmanlı 7 cepheye bölündü, dağılmış durumda, Çanakkale savaşı sonunda İtilaf devletleri geçemeyince, Rusyada çarlık yıkıldı.Komunizm ve Lenin geldi. Lenin Çar'ın Osmanlıda işgal ettikleri toprakları geri verdi.Ayrıca savaş sırasında Osmanlıya 5 milyon altın verdi, silah verdi.
Rusyada iktidara Lenin, Çanakkale Savaşı sayesinde geldi.
O yüzden Çanakkale Savaşı Cumhuriyetin ön bahçesidir."
Konuşma sonunda, Doç Dr Orhan Çekiç'e Marmara Kulübünün sembolleri Yunus Kristaller hediye edildi.


 


 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.