Şimdi, dünya liderleriyle birlikte politik tatil moda...

Kültür turizmi, tarih turizmi, doğa turizmi, inanç turizmi derken politikanın da turist çekebileceğini farkeden turizm şirketleri kolları sıvadı. Karadeniz'de Gorbaçov ve Condoleeza Rice ile 10 gün boyunca lüks yolcu gemisinde dünyanın gidişatını konuşmak ister misiniz?

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şimdi, dünya liderleriyle birlikte politik tatil moda...

Mihail Gorbaçov, 20 yıl önce dünyanın en güçlü birkaç insanından biriydi. Şimdi lüks yolcu gemilerinde turist eğlendirecek. Kültür turizmi, tarih turizmi, doğa turizmi, inanç turizmi derken politikanın da turist çekebileceğini farkeden turizm şirketleri kolları sıvadı. Bir Amerikan turizm şirketi, Gorbaçov başta olmak üzere dünya liderleriyle Karadeniz’de 10 gün lüks gemide politik konferanslarla dolu bir yolculuk programı açıkladı.

 

San Francisco merkezli World Leaders Travel şirketi, politika meraklısı zengin turistler için Karadeniz’de özel bir lüks gemi yolculuğu turu planladığını açıkladı. Dünya Liderleri Sempozyumu adı altındaki lüks gemi yolculuğuna katılacak turistlerin günlerce beraber vakit geçirip sohbet edebilecekleri liderler arasında Gorbaçov’un yanı sıra, ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve ABD eski Savunma Bakanı William Perry de yer alacak.

 

10 günlük yolculuğa katılmak isteyenlerin kişi başına 24 bin dolar ödemesi gerekiyor. Karadeniz’in kültürüne, tarihine ve politikasına odaklanacak gezi, 30 Ağustos günü Moskova’da başlayacak. Moskova’da, eski Sovyet Lideri Gorbaçov ile akşam yemeği de yiyecek yolcular daha sonra Silver Wind adlı lüks yolcu gemisine binmek üzere uçakla İstanbul’a geçecekler.

 

Buradan Batum limanına gidecek turistler, havayolu ile Tiblis ve Bakü’yü ziyaret ettikten sonra yeniden Batum’a oradan da Soçi’ye geçecekler. Yalta, Sivastopol ve Odesa limanlarını ziyaret edecek lüks gemi daha sonra turun son durağı olan İstanbul’a geri dönecekler.

 

İstanbul'da iki gece Çırağan Sarayında, ekstra toplantılar ve konferanslarla dolu iki gün geçirecekler. Politika turizminin yolcularının dinleme imkanı bulacağı diğer konuşmacılar arasında Amerikan Kongresinden James Billington, Google'dan Vinton Cerf, eski diplomasi muhabiri Marvin Kalb, Doğu Batı Enstitüsü başkanı John Mroz ve astrofizik uzmanı Michael Shara da yer alacak.

 

Politika turizminin ikinci durağı Ortadoğu...

Öte yandan World Leaders turizm şirketi, 29 Aralık 2010 – 12 Ocak 2011 tarihleri arasında da Ortadoğu’ya da bir politika turizmi turu yapacaklarını da duyurdu. Ücretini ödeyecek politika turistleri, ABD eski Dışişler Bakanları Colin Powell ve James Baker’ın yanı sıra, ünlü gazeteci Bill Moyers, ABD’nin eski Irak elçisi Zalmay Khalilzad ve eski Nebraska Senatörü Chuck Hagel ile Ürdün, BAE, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkeleri ziyaret edecekler.

Kaynak: http://www.turkishjournal.com/i.php?newsid=6230&title=%C5%9Eimdi-de-politika-turizmi;-Gorba%C3%A7ov-ile-l%C3%BCks-gemide-10-g%C3%BCn!--

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.