Sektör, böyle rekabet görmedi...

Fuarda konuşan TUI Almanya CEO’su Volker Böttcher, "Tatil ve seyahat sektörü uzun süre görmediği bir rağbetle karşı karşıya. Kuzey Afrika’ya yönelik düşüş, toplam trendi yavaşlatamadı. TUI grubu olarak, 2011 yılı için satışlarımızda iki haneli büyüme bekliyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektör, böyle rekabet görmedi...

Böttcher, sözlerine şöyle devam etti: “Uzun yıllardan beri ilk defa bu kadar büyük orantıda erken rezervasyon talebi görülüyor. Şunu kesin söyleyebilirim ki, 2011 yılı ‘son dakika’ yılı olmayacak.”

 

Kuzey Afrika yavaş toparlar...

 

Böttcher, “Tunus, bugün itibariyle yapılan rezervasyonlarda kış sezonunda yüzde 28, yaz sezonunda yüzde 50 kayıpla karşı karşıya. mısır’da bu kayıplar daha da büyük. Genel olarak Kuzey Afrika’da önemli bir düşüş var ve bu düşüş beklediğimiz kadar hızlı toparlanmayabilir. Biz TUI olarak, yansıttığımız güvenle biraz dah şanslıyız. Kapasitelerimizi küçülttükten sonra, Mısır’a gönderdiğimiz uçakların doluluk oranı yüzde 86’nın altına düşmedi" diye konuştu.

 

Mısır ve Tunus yaz kapasitemizi yüzde 60 oranında düşürdük...

 

Böttcher, Mısır ve Tunus’a yönelik yaz sezonu kapasitelerini yüzde 60 oranında küçülttüklerini hatırlatarak, “Piyasadaki kapasite fazlalıklardan dolayı, bu pazarlardaki kendi kapasitemizi gelişmelere göre büyütmemiz zor olmayacak” dedi.

 

İspanya çok etkileyici bir geri dönüş yaşıyor...

 

Böttcher, İspanya’nın son yıllarda sürekli bir düşüş trendinde olmasına ve özellikle 2010 yazının hayli zayıf geçmiş olmasına karşın, 2011 de büyük bir artış kaydedeceğini belirtti: “TUI, özellikle Mallorca yaz satışlarında, geçen yıla göre yüzde 50 artış kaydetti. Mallorca tam anlamıyla bir geri dönüş yaşıyor.”

 

İspanya’daki artış, HD’nin artışına da bağlı gelişti...

 

Böttcher, İspanya sahillerindeki destinasyonlara yönelik yaz satışlarının güçlü artışın sadece Kuzey Afrika’daki gelişmelere bağlı olmadığını, TUI olarak bu bölgedeki ürünleri optimize ettiklerini belirtti: “özel hedef kitlelerine ve ailelere yönelik ürün yelpazesini genişlettik. Bununla birlikte her şey dahil tesislerin sayısını artırdık ve rakamlara yansıyan olumlu tepkiler aldık.”

 

Türkiye satışlarında yüzde 24 artış...

 

Güçlenen ispanya satışlarına rağmen, Türkiye satışlarının yavaşlamadığını, aksine son yılların trendine uygun olarak büyümeye devam ettiğini belirten Böttcher, şöyle dedi: “Türkiye yaz 2011 satışlarımızda yüzde 24’lük bir artış görünüyor. Türkiye satış rakamları, daha önceki yılda olduğu gibi, önemli, oranda artmaya devam ediyor. Yunanistan satışlarımızdaki artış, şimdilik yüzde 5’le sınırlı kaldı. Almanya satışlarımız da yüzde 28 büyürken, sadece İsviçre satışlarımız, güçlenen İsviçre Frank’ı nedeniyle, yüzde 9 geriledi.”

 

Otel ve koltuk kapasitelerimizi büyüttük...

 

Uçak koltuğu kapasitelerini Mallorca, Antalya ve Yunanistan’a yönelik yüzde 2,7 oranında (71.000 koltuk) artırdıklarını söyleyen Böttcher, ayrıca önceki Mısır ve Tunus kapasitelerinin büyük bölümünü de bu noktalara yönelttiklerini belirtti.

 

Fiyat, hayat tarzına karşı...

 

Böttcher, yakın zamanda müşterinin iki kutupta yoğunlaşacağını belirtiyor: “Bir kutuplaşma belirginleşiyor. Bir tarafta klasik paket tatili alan ve fiyatı ön planda tutan müşteriler, diğer tarafta kişisel ihtiyaçlarına daha çok önem veren, bunun için de biraz daha fazla para harcamaya razı olan ‘lifestyle (hayat tarzı)’ tatili arayan müşteriler görünüyor. Lifestyle arayan müşteri tipi, piyasada giderek artan önem kazanıyor. Biz de tur operatörü olarak hem ürün yelpazemizi hem de işletme yapımızı buna göre değiştiriyoruz.”

 

.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.