Schengen'e Fransız engeli...

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Avrupa Birliği üyeleri arasında serbest dolaşıma olanak sağlayan Schengen Anlaşması'nın bir süreliğine askıya alınabileceğini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Schengen'e Fransız engeli...

Fransa, göçmen akınından dolayı sınır kontrollerini kolaylaştırmak istiyor. Son günlerde Tunus, Libya ve Mısır'dan binlerce kişi İtalya üzerinden Avrupa'ya akın ediyor. İşte bu kapsamda Fransa Cumhurbaşkanlığı, Avrupa Birliği üyeleri arasında serbest dolaşıma olanak sağlayan Schengen Anlaşması'nın bir süreliğine askıya alınabileceğini açıkladı.

Schengen Anlaşması, AB üyesi olan ve olmayan 25 Avrupa ülkesinde serbest dolaşımı düzenliyor. Sarkozy'e yakın kaynakların Reuters'e yaptığı açıklamada sınırlarda sistematik bir sorun olması halinde, kendilerine verilen imkanlar çerçevesidne, sınırlardan geçişlerin askıya alınabileceğini bildirdi. 

Fransa Schengen Anlaşmasını ne zaman askıya alacağı ve yerine nasıl bir düzenleme getirileceği üzerinde yapılan çalışma konusunda bilgi verilmedi. Kuzey Afrika'daki isyan nedeniyle ülkelerden kaçanların ilk durağı olan İtalya'ya bu yıl 26 bin göçmen gelirken, Berlusconi yönetimi, bunların büyük bölümüne geçici oturum belgesi ile birlikte Schengen vizesi verdi. Fransa, bunun üzerine trenle ülkeye gelmek isteyen göçmenleri engellemek için 1 günlüğüne tren seferlerini durdurmuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.