Şarabın üstatları İstanbul'da buluşuyor...

Geçen yıl 9 Master of Wine (şarap üstadı) ile 21 firmanın 122 şarabının değerlendirildiği Masters of Wine Weekend İstanbul’un ikincisi 5-8 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şarabın üstatları İstanbul'da buluşuyor...

Toplam 7 Master of Wine’ın katılacağı etkinliği düzenleyen Veritas’ın sahibi Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu, 150’nin üzerinde Türk şarabının tadılacağını söyledi.

Türkiye şarap haritasında...
 
Etkinliğin Türkiye’nin şarap haritasına girmesine katkıda bulunduğunu belirten Kocabaşoğlu, “Bu etkinlik Türk şaraplarının yurtdışında giderek daha fazla tanınmasına hizmet ediyor. Gerek büyük üreticilerin son 10 yıldır giderek artan nitelikli ürün gamlarının, gerekse butik üreticilerin terroir’ı yansıtan şaraplarının giderek daha fazla tanınmasını sağlıyor” dedi. Kocabaşoğlu şöyle devam etti: “Bir kaç yıl içinde Türk şaraplarının da dünyadaki satış noktalarındaki raflarda görünür biçimde yer alacakları kesin. Etkinliğimizde büyük üreticilerin yanı sıra Vinolus, Arcadia, Barbare gibi yeni butik üreticiler de katılıyor.”
 
Şarap kültürüne katkı...
 
Şimdiye kadar Veritas’ın yaklaşık 2400 kişinin katıldığı şarap kültürü ve degüstasyon eğitimlerini düzenlediğini anımsatan Kocabaşoğlu, 2009 yılında dünyanın en ünlü Master of Wine’ı sayılan Jancis Robinson’u Türkiye’de 4 gün konuk ederek 50 Türk şarabını tatmasını sağladıklarını söyledi. Kocabaşoğlu, “Geçen yıl 9 Master of Wine ile, 21 üretici firmanın 122 şarabının değerlendirildiği ilk 'Masters of Wine Weekend Istanbul' etkinliğini gerçekleştirmiştik. Dünyada da çok ses getirmişti” diye konuştu. (Hürriyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.