Sağlık Turizmi Yatırımcıları, yönetmelik bekliyor...

Antalya'daki sağlık turizmi yatırımcıları, Sağlık Bakanlığı'ndan, turizm ve sağlık sektörlerinin merakla beklediği 'Sağlık Turizmi Yönetmeliği'nin 12 Haziran'da yapılacak seçimlerden önce çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sağlık Turizmi Yatırımcıları, yönetmelik bekliyor...

'Antalya'da Sağlık Turizmi Yatırımları' paneli, 'Antalya'da düzenlendi. Sağlık ve turizm yatırımcılarının yanı sıra sigorta şirketlerinin temsilcilerinin de katıldığı panelde Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılması beklenen 'Sağlık Turizmi Yönetmeliği'ne ilişkin görüşler dile getirildi. Yönetmeliğin her iki sektör içinde önemine vurgu yapan katılımcılar, yayınlanması halinde sağlık turizmi alanında önemli yatırımların hayata geçirilerek, ekonomik olarak önemli bir potansiyele ulaşılacağını vurguladı.

Sağlık turizmi alanında dünyada önemli gelişmeler yaşanırken Türkiye'nin potansiyeli dikkate alındığında bundan yeterince faydalanamadığı tespitinde bulunan Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "Helva yapmak için her tür malzememizi var" dedi.

MEVZUAT ÇIKINCA SAYI DA GELİR DE ARTACAK...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin de mevzuat yayınlandıktan sonra dikey gelir artışının yanı sıra sağlık turizminin yükselişe geçeceğine vurgu yaptı. Dünyada 2008'de sağlık turizmine 60 milyar Dolar harcandığını, rakamın 2012'de 100 milyar Dolar yükselmesinin beklendiğini anlatan Engin, dünyada 600 milyon sağlık turisti bulunduğu söyledi.

Tuncay Engin, "Bu alanda en çok gelir sağlayan ülkeler Hindistan, Kostarika, Macaristan, Litvanya, İsrail, Ürdün, Tayland, Malezya ve Küba. Hindistan'ın bu yıl 2 milyar Dolar gelir elde edeceği tahmin ediyor. Singapur bu yıl 1 milyon hasta çekmeyi hedefliyor" diye konuştu.(DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.